Для українських ветеранів війни надважливо мати можливість відновити своє фізичне і емоційне здоров’я.

Проєкт «Фенікс» пропонує безкоштовну 5-денну програму відновлення в Іспанії за методом ПАТ-терапії. Організатори приймають на відновлення ветеранів, учасників бойових дій та їхні сім'ї. Це повністю безкоштовно. Учасникам окрім самої програми оплачують проїзд з України і назад, проживання та харчування.

«Можливість безкоштовно взяти участь у проєкті відновлення «Фенікс» стала можливою завдяки свідомому бізнесу, який підтримує нас донатами. Отже ми закликаємо усіх, хто хоче допомогти відбудовувати країну, вкладати в людський потенціал», — пояснила Марина Шинкарьова, співзасновниця проєкту.

У програмі «Фенікс» застосовують здорову дієту, терапевтичне відновлення природою, сонцем і морем, свіжим повітрям. Ветеранів вчать базовим елеменам йоги та дихальних практик для подальшого самостійного застосування.

«Навіть просто зміна картинки з України на заспокійливу атмосферу Іспанії сприяє швидкому відновленню», — зазначає Антон Мормуль, засновник проєкту.

програма відновлення українських військових

Також проєкт «Фенікс» передбачає застосування психоделічно-асистованої терапії (ПАТ) у супроводі персонального досвідченого провайдера.

ПАТ заснована на принципі нейроплатичності мозку, яка значно зростає під дією психоактивних речовин та поєднується з психотерапією.

Цю терапію застосовують при неефективності медикаментозної терапії та відсутності позитивних змін від застосування традиційних методів, доступних зараз в Україні.

Засновники проєкту вказують, що ПАТ є ефективнішою за класичні методи психотерапії, лікування і реабілітації при середніх та важких формах ПТСР, депресіях та тривожних розладах.

Учасникам програми допомагають відновитись психологічно: переосмислити свій досвід, знайти нові сенси в житті, досягти внутрішнього балансу.

Відгуки про програму відновлення «Фенікс»

«Дуже багато людей повернеться додому після війни. Перенапруження, стреси можуть давати про себе знати не лише одразу після травмуючої події, але й через чотири-п’ять років. Світові дослідження показують шалений ефект від психоделічної терапії. Ветерани, які приїхали до нас, деякі — з родинами, дуже позитивно відгукуються про цей напрямок терапії. Тому що за такий короткий час в Україні дуже важко досягти настільки позитивного ефекту. Ця програма передбачає не лише використання психоделиків, але й певні установки, звички, які людина далі може взяти для себе і використовувати у подальшому житті», — пояснює Антон Мормуль.

Засновники проєкту «Фенікс» Марина Шинкарьова і Антон Мормуль

За даними клінічних досліждень ПАТ-методики, 88% страждаючих на ПТСР, мають значне зменшення симптомів після проведення кількох сеансів ПАТ. А 67% повністю вилікувались від ПТСР після психоделічно-асистованої терапії.

Одна з учасників програми парамедик і ветеран АТО Яна каже, що відчуття після подорожі до Іспанї в неї хороші. «Вже не відчуваю депресії», — каже дівчина.

А ветеран Олег зазначає, що у проєкті «Фенікс» віднайшов багато нового і корисного для себе.

«Коли сюди їхав, я знав, що щось зміниться, але не думав, що настільки. Багатьох речей я взагалі не знав  ні медитацій, ні дихальних вправ. Також я вже тут зрозумів, що життя — це книжка, яка складається з дитинства, юності, зрілості і старості. Я на сторінках зрілості десь, мабуть, трошки загальмував і жив ними з 2017 року. Досвід терапії дозволив мені перегорнути ці сторінки. Зараз переді мною нові чисті листи, на яких я сам малюю і будую своє життя», — говорить Олег.

У програмі відновлення «Фенікс» також брали участь ветерани-азовці.

програма відновлення українських військових

Наталя Зарицька, директор ГО «Жінки зі сталі», говорить, що ПАТ-терапія — це квантовий стрибок у порівнянні з традиційними методами.

«В реабілітаційних і псевдореабілітаційних ланцюгах за півтора роки ми перепробували різні методи: від шпитального нафтизіну для гаймориту до експозиції на полон у відділеннях лікарень. Були ксенонотерапія, тілесна терапія, робота під супроводом мультидисциплінарної команди, тренінги... Увесь цей шлях торився до квантового стрибка з трансформації в Іспанії, організованого проєктом «Фенікс». Звукотерапія, робота остеопата, психоделічна сесія — і в підсумку маємо результат! Повна зміна середовища, перезавантаження психіки, віднайдення спокою. До відновлення можна йти пішки і не дійти, а можна летіти турболітаком із проєктом «Фенікс», — ділиться Наталя.

Залишити заявку на участь у проєкті «Фенікс» можна на сайті або через WhatsApp та Telegram за номером: +34664197345.

Пільги для УБД у 2024 році: які передбачені та як їх отримати