Головнокомандувач ЗСУ Сирський показав нову українську військову техніку (відео)

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та Міністру оборони Рустему Умєрову представили нові зразки озброєння українського виробництва.

Відео з технікою Сирський опублікував у соцмережах.

На відео представляють модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем «Спис-Синтез», бронемашину Oncilla та іншу техніку, зазначає «Мілітарний».

«Утім, найцікавішим зразком техніки в експозиції виявилась раніше небачена шестиколісна бронемашина, назва якої поки що не афішується. Візуально машина майже повністю повторює контури відомої машини Mbombe 6×6, що була розроблена південноафриканською компанією Paramount Group», — пише видання.

З посиланням на власні джерела «Мілітарний» пише, що ліцензійне виробництво цих машин було налагоджено та одним з українських підприємств.

Mbombe 6x6 — колісна бронемашина з посиленим протимінним захистом виробництва південноафриканської компанії Paramount Group. Як зазначається, конструкція такої бронемашини дозволяє витримувати підрив протитанкової міни фугасної дії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна у квітні вперше випустить десять САУ «Богдана» — Зеленський