ГУР показало відео польоту російського FPV-дрона над ЗАЕС

Головне управління розвідки Міноборони роздобуло докази використання росіянами дронів-камікадзе над ядерними реакторами захопленої ЗАЕС.

Відео з ворожого FPV-безпілотника, отримане за допомогою засобів радіоелектронної розвідки, містить маркування UT4D.TT, що вказує на його передало Міноборони рф.

Траєкторія польоту БПЛА пролягала над енергоблоками ЗАЕС у бік підконтрольних Україні Нікопольської та Марганецької громад, які зазнають постійних атак ворога.

Раніше представник ГУР Андрій Черняк у коментарі Бабелю розповідав, що росіяни обладнали пускові майданчики для своїх БПЛА прямо біля шостого реактора ЗАЕС. Вони користуються там, що Сили безпеки не можуть завдавати вогню у відповідь.

Крім того, з літа 2023 року територію захопленої атомної  електростанції росіяни почали використовувати для тренувань пілотів FPV-дронів ― цим займається так звана школа «Арханґєл», яка фінансується головним управлінням Генштабу ЗС рф (колишнє «ГРУ»).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Армія рф зімітувала атаку дронів на ЗАЕС, аби звинуватити Україну — ГУР