Хакери продовжують атакувати сайт Міноборони. Що відбувається

На сайт Міністерства оборони України, 16 лютого, хакери продовжують здійснюватися DoS-атаки. Зловмисники намагаються зробити максимальне завантаження серверних потужностей. 

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Спеціалісти з кібербезпеки побоюються іншого виду атаки — типу DDoS, тому вирішили скористатися додатковими серверами допомоги в США.

«Наші фахівці, розуміючи, що сайт може бути підданий не лише іншим аналогічним DoS-атакам, але й DDoS-атакам, спрямували весь трафік сайту через додатковий сервіс захисту, що розташований у США», — повідомляють у відомстві.

У Міноборони попередили, що атаки триватимуть і інколи призводитимуть до тимчасового порушення роботи сайту, принаймні до його професійного оновлення.​

Однак, на думку армійців, така ситуація допомогла українським спеціалістам злагодити роботу із союзниками на випадок надзвичайних кіберподій.

15 лютого Chas News повідомляв, що хакери атакували два державних українських банка, сайт Міноборони і «Дії».

Також у цей день, клієнти «Приватбанку» отримали SMS, що перестали працювати банкомати. У банку назвали інформацію фейком.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Банки у США та Європі готуються до кібернападу з боку Росії — ЗМІ