Колишній британський морпіх відмовився від евакуації з Кабула без своїх 200 тварин
Nowzad Dogs

Колишній британський піхотинець Пен Фартінг відмовився летіти з Кабула без 200 тварин, яких він доглядав у своєму притулку. 

Про це повідомив The Guardian.

Коли таліби захопити столицю Афганістану чоловіку пропонували евакуацію з Кабулу, однак він не захотів летіти без 60 котів, 140 собак та 68 співробітників його організації з порятунку тварин «Nowzad Dogs». 

Притулок, який Фартінг створив в Кабулі, був першим у Афганістані. Він заснував його у 2007 році після того, як врятував собаку на фронті. 

Щоб евакуюватися з тваринами Пену потрібен був чартерний рейс. Для цього у мережі він організував збір коштів та пошуків можливостей для вивезення тварин.

На зібрані пожертви його мали вивезти приватним вантажним літаком. Але через безпекову ситуацію його скасували. 

Після планувалось, що чоловіка забере літак з сусідньої країни, однак той не зміг приземлитися через те, що його разом зі співробітниками притулку і тваринами відмовилися пропускати до аеропорту без черги. Фартінг чекав на пропуск 10 годин й так і не зміг потрапити на борт. Після вибухів американці змінили правила допуску й британця та його працівників попросили покинути територію аеропорту. 

Сьогодні, 29 серпня, видання Sky news повідомило, що Фартінга з тваринами та працівниками все ж змогли забрати з Кабула чартерним літаком. Вони вже на шляху до Британії.