Міноборони обіцяє запустити 18 травня е-кабінет військовозобов'язаного: як він працюватиме

Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

«Зараз цей застосунок буквально створюється, і ми отримуємо всі необхідні документи, щоб він був доступний всім нашим громадянам», — зазначила вона.

За її словами, для того, щоб оновити дані в е-кабінеті, потрібно буде завантажити в App Store чив Google Play Market мобільний застосунок, авторизуватися і заповнити необхідні «поля».

Черногоренко нагадала, що з 18 травня військовозобовʼязані мають оновити свої дані, а саме номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання в трьох доступних форматах — в ТЦК, ЦНАПі чи через електронний кабінет

«Ми працюємо над тим, щоб в застосунку була доступна ця дуже проста і зручна функція — авторизуватися, заповнити ці три «поля» і отримати одразу інформацію з бази військовозобов’язаних «Оберіг» для того, щоб передивитися, які дані є по тобі в реєстрі», — зазначила вона.

Заступниця міністра розповіла, що за допомогою електронного кабінету можна буде оновити дані дистанційно, зокрема і з-за кордону. Проте далі, за її словами, ТЦК у разі необхідності може зв'язатися з військовозобов'язаним для уточнення інших даних.

«Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які будуть користуватися цим функціоналом може досягати 70-80%, тому що це буде дуже зручно», — сказала Черногоренко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Штрафи за порушення закону про мобілізацію: у Раді розглянули правки до законопроєкту