На Одещині легкомоторний Як-52 залучили до полювання на ворожі «Орлани» (відео)
Ілюстративне фото

Вдень 27 квітня у небі над Одещиною збили два російських розвідувальних дрона. Для цього застосовували легкомоторну авіацію.

Про це повідомили Сили оборони півдня.

Так, було знищено безпілотники «Орлан-10» і ZALA.

Перед цим місцеві пабліки опублікували відео, як на російський «Орлан-10» полював спортивно-тренувальний літак Як-52. На одному ролику літак кружляє над дроном, що спускається на парашуті, а на другому чутно, як з нього ведуть вогонь.

Defense Express зазначає, шо Як-52 у стандартній комплектації немає озброєння та навіть прицілу. Портал припускає, що для завдань ППО його могли перетворити на бойову одиницю, вирішивши питання розміщення озброєння у вигляді кулеметів та боєкомплекту до них тощо. Ще один можливий варіант передбачає, що вогонь по дрону вів другий член екіпажу з легкого стрілецького озброєння, як на початку Першої світової війни.

Мілітарний також припускає, що стрільба велася другим членом екіпажу з рушниці або автоматичної зброї. Оскільки проведення модернізації Як-52 зі встановленням курсового кулеметного озброєння у крило чи борт є малоймовірним через потребу суттєвого і технологічно складного втручання у планер.

Як-52 – двомісний одномоторний навчально-тренувальний спортивний літак-моноплан із низькорозташованим крилом та триколісним шасі, який серійно випускався з 1979 по 1998 рік. 

Він може розвивати швидкість до 470 км/год , дальність польоту до 500 кмта тривалість польоту у 2,5 год.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Одна з російських ракет впала за 15 км від польського кордону — Туск