Оголошено про першу вакцину від СOVІD з ефективністю 90%
Getty Images

Американська фармакологічна компанія Pfizer заявила, що її експериментальна вакцина проти коронавіруса більш ніж на 90% ефективно запобігає зараженню COVID-19. Про це свідчать первинні дані великого дослідження.

Pfizer та її німецький партнер BioNTech SE — перші виробники ліків, які оголосили про успішні дані широкомасштабного клінічного випробування вакцини проти коронавірусу. Компанії заявили, що до цих пір не виявили серйозних проблем з безпекою. Вони розраховують звернутися за дозволом на екстрене використання вакцини в США наприкінці цього місяця, повідомляє Reuters.

На фоні новини про успіхи у розробці вакцини від COVID-19 світові ринки прискорили зростання. Також продовжує зростати ціна на нафту.

Раніше директор ВООЗ Тедрос Гебрейсус заявив, що пандемія COVID-19 вже вийшла за рамки просто надзвичайної ситуації. І тому вакцина повинна розглядатися як суспільне благо, а не товар.

На сьогодні у світі підтверджено 50 млн випадків захворювання на СОVІD-19.

Також Сhas News повідомляв, що вакцину від коронавірусу мало створити. Проблемою може стати її доставка по всій планеті.

Ціни на нафту злетіли після перемоги Байдена на виборах