Ракетний удар по Дніпру: кількість жертв зросла (оновлено)

Зранку 19 квітня російські війська атакували Дніпро й область. Через обстріл у місті горить пʼятиповерхівка, зараз відомо про щонайменше 20 постраждалих.

Про це пише Дніпроперовська ОВА та мер Дніпра Борис Філатов.

За даними ОВА, пʼятиповерхівка частково зруйнована — під завалами можуть бути люди. Філатов пише, що росіяни вдарили по центру Дніпра.

О 7:39 голова ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі відомо про щонайменше двох загиблих і 15 постраждалих.

Окрім цього, окупанти атакували інфраструктурний обʼєкт у Криворізькому районі, у Павлограді пошкоджено одно з підприємств. Росіяни вдарили і по Синельниківському району — там є загиблі, серед поранених — діти.

За попередніми даними, росіяни запустили по Дніпру та області 11 ракет.

О 9:14 Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що в Дніпрі кількість постраждалих зросла до 20. Загиблих двоє.

Росіяни цілили в інфраструктуру «Укрзалізниці» в Дніпрі та області, повідомила пресслужба перевізника. Є поранені серед залізничників, інформацію про загиблих уточнюють.

Під час обстрілу Дніпропетровської області війська росії цілеспрямовано вдарили по залізничній інфраструктурі регіону.

Робота вокзалу станції «Дніпро» призупинена. Поїзди далекого сполучення та приміські зупиняються на станціях «Нижньодніпровськ» і «Горяїнове». Рух деяких поїздів затримується.

Оновлено 11:58

В «Укрзалізниці» повідомили, що внаслідок цілеспрямованого удару росіян по залізничній інфраструктурі регіону поранено 7 залізничників під час виконання службових обов'язків. Також загинула Оксана Стороженко — чергова по будинку локомотивних бригад. У неї залишились двоє синів віком 17 та 15 років.

Оновлено 14:35

У Дніпрі кількість постраждалих зросла до 24 людей, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

За уточненими даними, внаслідок ракетного удару пошкоджені ще 5 багатоповерхівок і 2 приватні будинки, 3 навчальні заклади, 7 адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини і торговельні павільйони, готель, СТО.

Також окупанти поцілили по автовокзалу Дніпра, розповів керівник профспілки автотранспортників у Дніпропетровській області Михайло Тонконогий.

Понівечені понад 50 пасажирських автобусів, а також десятки приватних автівок. Рейсові автобуси прибувають та відправляються з прилеглих до автовокзалу вулиць.

Оновлено 16:26

З-під завалів багтоповерхівки у Дніпрі дістали тіло загиблої жінки. Загалом, за даними ДСНС, в області внаслідок нічного атаки загинуло 7 осіб, серед яких 2 дитини. Ще 34 людини постраждали, у тому числі 1 дитина.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна отримає від Німеччини ще одну систему ППО IRIS-T