Посол розповів деталі вибуху у посольстві України в Мадриді

На території посольства України у Мадриді вибухнув не лист, а підозріла бандероль Про це розповів посол України в Іспанії Сергій Погорельцев в коментарі «Європейській правді».

Це поштове відправлення було адресоване особисто на ім’я посла. Проте пакунок одразу викликав підозри у секретарки, оскільки на ньому не було зворотної адреси і він не видавався схожим на пошту на адресу дипломатів.

«У пакунку виявилася коробка, тож у коменданта з’явилися підозри і він сам — щоби нікого не було поруч — вийшов із цією «поштою» на подвір’я перед тим, як її відкрити. А щойно відкрив, почув, що там щось клацнуло, моментально її відкинув, і вже тоді почув вибух», — розповів Погорельцев.

У результаті вибуху чоловік отримав порання рук і дістав «щось на кшталт контузії».

Погорельцев не став висувати припущення про те, хто міг надіслати небезпечний пакунок, але запевнив, що іспанська влада обіцяє докласти усіх зусиль для розслідування, а очільник МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес висловив свою підтримку по телефону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Іспанія відправила Україні чотири системи ППО Hawk: що відомо про комплекс