Росія перекидає гелікоптери до кордону з Україною — The New York Times
Getty Images

Росія перекидає до кордону з Україною бойові та транспортні гелікоптери.

Про це пише видання The New York Times.

Американська влада очікувала, що наприкінці грудня — на початку січня до кордону з Україною почнуть стягувати додаткові російські війська, чисельність яких досягне 175 тис. людей.

Проте, за даними розвідувальних органів, цього не відбувається, і зараз біля кордону зосереджено близько 100 тис. військових.

Однак американці побоюються, що розміщена там авіація та гелікоптери можуть стати «вирішальною перевагою» Росії у випадку вторгнення в Україну.

Водночас адміністрація президента Джо Байдена вважає, що планам Росії щодо вторгнення поки що заважає погода через досить мʼяку зиму в Україні. Вона не дозволяє замерзнути ґрунту, що спростило б рух російської військової техніки.

Один із чиновників адміністрації президента США повідомив виданню, що Байден навіть залучив до оцінки ситуації метеорологів для більш ретельного вивчення ймовірної погоди в Україні найближчими тижнями.

Також за даними NYT, з 27 грудня над Україною регулярно літають ВПС США на літаках RC-135 Rivet Joint для радіоелектронного прослуховування. Ці літаки дозволяють прослуховувати повідомлення російських командирів.

Раніше Chas News повідомляв, що 10 січня у Женеві завершилися переговори з безпеки між США та РФ, які тривали майже вісім годин. Сторони домовились продовжити консультації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Переговори США та РФ. Російський дипломат поставив ультиматум НАТО
Путін нападе? Чому загострюється загроза військового вторгнення РФ в Україну