SpaceX заявила, що більше не може фінансувати Starlink для України — ЗМІ

Компанія Ілона Маска SpaceX більше не може фінансувати постачання Starlink в Україну та просить Пентагон взяти оплату на себе.

Про це пише CNN з посиланням на лист SpaceX.

В Україну поставили близько 20 тис. супутникових станцій Starlink. Раніше у Twitter Ілон Маск заявляв, що постачання та забезпечення зв’язку обійшлося компанії у $80 млн і сягне понад $100 млн до кінця року.

Тому SpaceX попередила Міноборони США, що може припинити оплачувати послуги для України, які згідно з документом можуть коштувати компанії $400 млн протягом наступного року.

«Ми не в змозі надалі дарувати термінали Україні або фінансувати існуючі термінали протягом невизначеного періоду часу», — зазначив у листі директор з державних продажів SpaceX.

Також CNN зазначає, що у липні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний надіслав запит Маску про постачання ще майже 8 тис. терміналів Starlink.

Нагадаємо, Маск запропонувати план припинення війни в Україні, який широко критикувала громадськість, українські та іноземні політики. Зокрема, бізнесмен запропонував віддати росії Крим та ще раз провести референдуми. 

За даними The Insider глава SpaceX особисто відхилив прохання України поширити послугу супутникового інтернету на територію Криму. На його думку, такий крок може призвести до «потенційної ескалації» та спровокувати ядерну війну.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Маск (не) говорив із путіним перед публікацією свого «мирного плану» для України