Суд арештував майно львівського бізнесмена Гринкевича та його сім'ї

​Майно львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який намагався дати хабар слідчому, арештували.

Про це повідомили в ДБР.

Під арешт потрапило майно сім’ї та підконтрольних компаній бізнесмена, який є одним із найбільших постачальників Міністерства оборони. Експерти встановили, що вся продукція, яку компанії Гринкевича поставили на потреби МОУ у 2023 році, неякісна та неможлива для використання військовослужбовцями.

Компанії львівського бізнесмена мали 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Однак до виконання замовлень були залучені підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання речового майна.

За попередніми оцінками, це призвело до збитків бюджету на 1,2 млрд грн та зриву постачання. Шість контрактів були повністю не виконані, ще за сімома договорами товар поставили лише у невеликій кількості. Вісім договорів виконані із запізненням від трьох до п'яти місяців.

Слідчі перевіряють причетність до оборудок колишніх посадовців Міноборони, які не проводили жодних юридичних дій для забезпечення виконання або розірвання договорів.

29 грудня Гринкевич намагався дати хабар слідчому ДБР — тоді його і затримали.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Заступник голови Федерації профспілок намагався дати хабар суддям, щоб вийти з СІЗО — ДБР