Вашингтон запропонував Києву перелік пріоритетних реформ — посольство США

Сполучені Штати надали передали для обговорення список пріоритетних реформ, проведення яких очікують від керівництва України. Про це повідомляє пресслужба посольства США.

«У рамках діалогу, що триває з Україною та сторонами, зацікавленими у майбутньому успіху України, Сполучені Штати надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі», — йдеться у заяві.

У посольстві наголосили, що цей перелік наданий як основа для консультацій з українським урядом та ключовими партнерами «в рамках нашої незмінної підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу» з метою «визначення пріоритетів і консолідації кроків з реформування разом з ключовими зацікавленими сторонами».

Які реформи закликають провести США

Напередодні ввечері Українська правда опублікувала лист з переліком реформ, які запропонували США. Зазначається, що його надіслав радник Білого дому з національної безпеки з питань міжнародної економіки Майк Пайл на адресу Координаційної платформи донорів, а також Офісу президента і прем'єру Денису Шмигалю.

За даними видання, Україна має виконати ці реформи для продовження отримання військової допомоги.

В документі прописані зміни по пріоритетності їх впровадження: 0-3 місяці, 3-6 місяців, один рік, 18 місяців.

Зокрема вони стосуються функціонування Наглядових рад Державних підприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади.

Також пріоритетними протягом року вказані зміни в роботі Міністерства оборони України і усіх силових відомств.

Крім того, протягом року пропонується впровадити план «лібералізації тарифів на газ та електроенергію» та «механізми соціального захисту для пом'якшення впливу на бідніші верстви населення».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Якщо ми не отримаємо допомоги, то програємо війну — Зеленський американським сенаторам