ЗСУ звільнили Куп’янськ-Вузловий. Синєгубов пояснив, чому це важливо

ЗСУ звільнили від окупантів Куп’янськ-Вузловий (Харківська область), де розташований великий залізничний вузол.

Про це в ефірі телемарафону заявив Олег Синєгубов, очільник Харківської ОВА.

«Купʼянськ-Вузловий — це одна з найбільших логістичних, залізничних розвʼязок на території Харківщини. З перших годин повномасштабної війни воно було окуповане і ворог його досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції ЗСУ відбили цей населений пункт і повністю фактично контролюють його», — сказав Синєгубов.

Він наголосив, що зараз звільнення територій відбувається важко, бо росіяни намагаються перегрупуватися і стягнути підкріплення.

За словами голови Харківської ОВА, кожен метр української території звільняється «досить важко, бо ворог не відступає».

«Намагається перегрупуватися, стягує резерви. Кожен такий успіх – це подвиг наших військових», – додав він.

Напередодні у соцмережах з’явилося фото військових біля в’їзду до селища. Українські бійці зробили фото біля стелли із написом «Купʼянськ», яка розфарбована кольорами росії і свіжим Гербом України.

Куп’янськ-Вузловий — селище міського типу Харківської області, де розташована однойменна залізнична станція, яка є великим залізничним вузлом, що забезпечує сполучення залізницею зі станціями Харків, Валуйки, Святогірськ, Бєлгород, Попасна, Куп’янськ-Південний.

Раніше окупанти використовували залізничну інфраструктуру станції для перекидання своїх сил із російської Бєлгородської області на тимчасово окуповану територію східних областей України.

Нагадаємо, вранці 27 вересня ЗСУ знищили три іранські дрони-камікадзе Shahed-136 на півдні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Харківщині виявили катівню окупантів, де утримували українських громадян (фото)