Айфон 15

Смартфони з високим рівнем захисту надалі набувають популярності в Україні. Захищений телефон повинен обов’язково бути в арсеналі людини, що вирушає в подорож Україною чи будь-якою іншою незнайомою країною.

iPhone 15: характеристики, камера, захист. Де купити Айфон 15 в Україні

Переваги покупки захищеного смартфона:

  • високий рівень захисту від фізичних пошкоджень;
  • пристрій не боїться негативних впливів води, вологи, різких перепадів температур, холоду, спеки;
  • здатен зберігати функціональність в екстремальних умовах;
  • можливість використовувати смартфон без ризику пошкодити його.

Зазвичай захищені смартфони коштують доволі дорого, мають грубий дизайн та велику вагу. Але базова модель із лінійки Айфон 15, яку було представлено у вересні 2023 року, також можна сміливо віднести до категорії захищених смартфонів. Крім того, iPhone 15 — це безперечний флагман з неймовірними характеристиками та просунутими камерами, що обов’язково знадобляться під час подорожі.

Міцний та надійний Айфон 15 для подорожі

В плані захисту навряд чи якась інша модель смартфонів порівняється з Айфон 15:

  • Ceramic Shield Glass — особливий тип кварцового скла з нанокристалами штучної кераміки захищає скло екрана від можливих пошкоджень та подряпин;
  • олеофобне покриття відштовхує жир, вологу, а також відбитки пальців;
  • сапфірове скло захищає об’єктиви основного модуля подвійної камери;
  • корпус виконано з преміальних і міцних матеріалів — алюміній та скло;
  • стандарт захисту за сертифікатом IP68 — смартфон від Apple Айфон 15 витримує занурення на глибину до шести метрів тривалістю до 30 хвилин.

Отже, навіть у самих гарячих точках з цим смартфоном можна бути певними, що він не зломиться та не вийде з ладу через несприятливі умови експлуатації.

Характеристики на висоті

Ще одна причина звернути увагу саме на Айфон 15 — його передові характеристики. Тут встановлено один з найкращих процесорів у світі. Система на кристалі Apple A16 Bionic — це:

  1. 6-ядерний чипсет, що виготовляється за 4-нанометровим техпроцесом;
  2. Входить до п’ятірки найпотужніших процесорів;
  3. Забезпечує найвищу швидкість доступу до пам’яті, ОЗП тип LPDDR5 обсягом 6 Гб та з тактовою частотою 3460 Мгц;
  4. На одній платі разом з чипом містяться відеоприскорювач Apple GPU на п’ять обчислювальних блоків і нейронний пришвидшувач Neural Engine;
  5. Завдяки модулям надсучасного зв’язку телефон гарантує найвищу швидкість завантаження та вивантаження файлів при підключенні до Wi-Fi чи мереж 4/5G.

Також у разі будь-яких проблем Айфон 15 надсилає сигнал про допомогу через супутник. Таким чином, де б не пролягав ваш шлях, матимете змогу виконувати завдання будь-якої складності, виходити на зв’язок і надсилати сигнали SOS.

Батарея Айфон 15 має місткість 3349 мАг і забезпечує автономну роботу в нормальному режимі впродовж цілого дня. Якщо ж треба перейти в режим енергозаощадження та зменшити електроспоживання, можна обрати необхідну функцію в меню та подовжити заряд на декілька днів.

Камери iPhone 15

Вибір смартфонів флагманського рівня часто обумовлений бажанням робити якісні фото. У цьому розумінні смартфони Apple взагалі та Айфон 15 зокрема не мають рівних. Цей пристрій потішить шанувальника фото наступними характеристиками:

  • основна камера складається з двох об’єктивів на 48 та 12 Мп;
  • здатна писати відео в форматі 4K зі швидкістю 60 кадрів на секунду;
  • підтримка багатьох режимів для отримання чудових портретних фото, панорам, селфі, світлин в умовах недостатнього освітлення;
  • автофокусування та оптична стабілізація для фотографування в русі.

Багато фахівців та експертів погоджуються, що Айфон 15 виграє у боротьбі зі своїм основним конкурентом Samsung Galaxy S24 саме у плані оптики та якості фото.