Сто двадцять дев'ятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн

18:23 Дмитро Кулеба обговорив з очільником європейської дипломатії Жозепом Боррелем підготовку сьомого пакету санкцій проти рф. Також дипломати скоординували позиції перед зустріччю міністрів закордонних справ G20.

18:07 Росія завдала удару по місту Павлоград на Дніпропетровщині. На місці події вже працюють відповідні служби.

17:34 Генерал Валерій Залужний опублікував відео остаточного знищення російської техніки на деокупованому острові Зміїний.

16:52 На світанку 2 липня російські війська обстріляли Миколаїв 10-ма ракетами типу «Онікс» з ракетного комплексу «Бастіон».

16:20 Речник Національної гвардії Руслан Музичук заявив, що навколо Лисичанська тривають запеклі бої, проте місто не оточене. Сам населений пункт перебуває під контролем Збройних Сил України.

16:18 Бійці спеціального підрозділу Kraken показали відеозапис кількох своїх операцій зі знищення окупантів.

15:43 Рятувальники завершили пошуково-рятувальні роботи на місці зруйнованого ТЦ «Амстор» у Кременчуці. Кількість загиблих встановлюють. Всього з початку робіт виявлено 29 фрагментів тіл.

15:40 Міська рада Маріуполя повідомляє, що понад 10 тис. містян перебувають у в'язницях так званої «ДНР». Цивільних утримують в місцях позбавлення волі у Єленівці, Донецькому СІЗО та Макіївці.

15:02 Українська екологічна інспекція заявляє, що росія у значних масштабах краде дніпровську воду через Північнокримський канал, який окупанти розблокували кілька місяців тому.

14:22 У соцмережах Генерального штабу ЗСУ опублікували відео вибуху на одному із складів боєприпасів російських окупантів на сході України.

 

Як вибухнув один зі складів боєприпасів російських окупантів на сході України. #stoprussia

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Saturday, July 2, 2022

13:33 На Луганщині поліцейські зафіксували 27 обстрілів з боку армії рф за добу, є поранені цивільні мешканці.

12:55 У Львові готуються до можливого вторгнення білоруських військ. Влада вирішила посилити оборону міста.

12:32 Окупанти вихваляються рідним, як добивають поранених українців. На нашій землі вони втілюють свої хворі фантазії, а війну в Україні називають «вечериночкой». 

Про це свідчить нова телефонна розмова окупантів, яку вдалося перехопити СБУ.

12:16 Влада Кременчука ухвалила рішення про збільшення матеріальної допомоги сім'ям загиблих в результаті ракетного удару по ТЦ «Амстор». Рідні отримають по 100 тис.грн.

11:35 У Запорізькій області п'яні окупанти перестріляли один одного. Деталі у новині.

11:21 Валерій герасимов, начальник Генштабу ЗС рф приїхав на тимчасово окуповані території України. Нібито для перевірки загарбників. Про це повідомляють російські ЗМІ.

11:00 На Чернігівщині прикордонники знайшли диск із документами російської військової частини, яка брала участь у війні проти України.

Носій містив більше сотні гігабайт даних про зенітно-артилерійський підрозділ рф з місцем дислокації в московській області. Також на диску були карти і документи, деякі з яких мали гриф «Таємно».

На відео, оприлюдненому українськими прикордонниками, зафільмовані російські військові та їхня техніка — зенітно-ракетні комплекси.

10:45 По Харкову під ранок російські війська завдали кілька ударів, попередньо, обійшлося без жертв.

10:34 Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини та Чернігівщини.

10:16 Британська розвідка назвала типи ракет, якими окупанти обстрілюють українські міста.

Британська розвідка 2 липня 2022 року

09:47 Генштаб ЗСУ показалв відео знищення російського зенітного комплексу «Панцир-1С» вартістю $15 млн. Його «зловили» у степах Донбасу.

 

Доброго ранку, Україно! Як один влучний постріл може позбавити противника техніки вартістю майже 15 мільйонів доларів США. На відео зустріч українських воїнів з російським зенітним ракетно-гарматним комплексом «Панцир-С1». Підсумок - "хлопок" і "задимлення". Так люблять казати російські пропагандисти про свою знищену техніку. #stoprussia

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Friday, July 1, 2022

09:26 Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 2 липня, детальніше за посиланням. 

09:01 Напередодні російські окупанти вдарили по Слов'янську касетними боєприпасами. Загинули чотири людини ще сім отримали поранення.

08:38 Українським військовим вдалося відбити два масованих наступи ворога на Луганщині.

08:22 ЗСУ успішно використовують американські РСЗВ HIMARS на Донбасі. Ними українські військові знищують російські штаби, склади та казарми.

У Пентагоні заявили, що українські військові досягли «значного успіху», використовуючи на полі бою американські системи залпового вогню HIMARS.

08:01 За минулу добу росіяни вбили в Донецькій області чотирьох цивільних, ще 12 людей дістали поранення. Павло Кириленко, голова Донецької ОВА повідомив, що всі загиблі зі Словʼянська.

07:42 Переглянути онлайн-карту бойових дій в Україні станом на 2 липня можна за посиланням.