Сто двадцять п'ятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

21:45 Туреччина пообіцяла підтримати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО під час саміту Північноатлантичного альянсу в Мадриді, повідомляє пресслужба канцелярії президента Фінляндії Саулі Ніїністьо.

19:40 Війська РФ запустили шість ракет по Дніпропетровській області, з яких три збила ППО, повідомив глава ОВА Валентин Резніченко. Унаслідок ракетної атаки зруйновано залізничну інфраструктуру та промислове підприємство, а також горить сервісна компанія.

19:18 Російські ЗМІ пишуть про вибухи у порту окупованого Бердянська.

18:41 Шість ракет рашисти запустили по Дніпропетровщині: три з них збили — над Дніпром та над Синельниківським районом. Про це повідомляють у місцевій ОВА. У Дніпрі зруйнована залізнична інфраструктура і промислове підприємство.

18:28 Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ.

  • Ворог здійснив артилерійські обстріли у районах населених пунктів Тур’я, Краснопілля, Хмелівка і Попівка на Сумщині та села Гірськ Чернігівської області. На Харківському напрямку обстріляв з артилерії райони населених пунктів Золочів, Слатине, Верхній Салтів, Печеніги, Коробочкине, Рубіжне, Перемога, Явірське, Руська Лозова, Циркуни, Чепіль, Іванівка, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Вітрівка, Світличне та Уди.
  • Також російські окупанти обстріляли північну частину міста Харкова. Авіаудар із вертольотів Ка-52 зафіксовано неподалік села Явірське.
  • Українські воїни відбили штурмові дії і змусили окупантів відійти в районах населених пунктів Дементіївка, Довгалівка та Залиман. Противник вів повітряну розвідку БпЛА поблизу Кутузівки та Циркунів.
  • На Слов’янському напрямку наші війська зупинили ворожий штурм в напрямках сіл Долина та Мазанівка.
  • Противник не припиняє спроби взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ. Вів наступ у напрямку населеного пункту Спірне, успіху не мав, відійшов.
  • Авіаудари ворога зафіксовано поблизу Потьомкиного, Великого Артакового та Олександрівки.
  • В акваторіях Чорного та Азовського морів, у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України, ворог утримує два носії високоточної зброї, сумарний залп яких складає до 16 крилатих ракет морського базування “Калібр”.

18:17 Британська компанія Diageo, яка випускає алкогольні напоями під брендами Johnnie Walker, Guinness, Baileys, Captain Morgan, йде з Росії.

18:04 США заборонили імпорт російського золота та ввели нові санкції проти росіян. Загалом росія виробляє приблизно 10% усього світового золота, а прибутки від його продажу посідають друге місце у доходах російського бюджету після експорту енергоносіїв. Санкції на золото дозволять позбавити рашистів чималих інвестицій.

Також США запровадили нові санкції проти росії. У списку 57 осіб, у тому числі колишній міністр оборони Сердюков із сім'єю, також серед них — пропагандистка Тіна Канделакі. Окрім цього, внесено понад 100 організацій, серед них "Камаз", "Туполєв" та Спілка добровольців Донбасу. Горіть у пеклі, кляті росіяни!

17:26 У росії правоохоронці стали масово писати рапорти на звільнення через те, що вони не хочуть потрапити на війну в Україну і навіть бояться цього. Про це свідчать розмови окупанта з батьком, які перехопило Головне управління розвідки України.

16:58 У Миколаєві та Дніпрі пролунали вибухи.

16:22 Екіпаж медичного батальйону «Госпітальєрів» потрапив у ДТП. Є загибла та важкопоранені. Деталі — в новині Сhas News.

15:53 СБУ завадила російським хакерам зламати українські телеканали. Росіяни хотіли використати національний телемарафон для власних інформаційних операцій.

15:07 Українська розвідка повідомляє, що фіксуються факти підготовки російськими силами на території білорусі диверсійно-розвідувальних груп з числа військовослужбовців республіки білорусь.

14:21 Україна провела обмін з рф за формулою 17 на 15. Додому повернулись 16 українських військовослужбовців, з яких 2 офіцери та 14 солдат. Також звільнено одного цивільного. П’ятеро звільнених — важкопоранені, які потребують невідкладного лікування.

13:54 Прессекретар президента рф Дмитро Пєсков заявив, що Україна може закінчити війну до кінця доби, якщо складе зброю та капітулює. «Українська сторона може все припинити до кінця поточної доби, потрібен наказ націоналістичним підрозділам скласти зброю, наказ військовим українським скласти зброю і потрібно виконати умови російської федерації. Все може закінчитися до кінця доби», — заявив Пєсков.

13:46 Окупанти обстріляли Індустріальний район Харкова. Виникла пожежа на одному з підприємств. За попередніми даними, п’ять постраждалих.

13:20 Дії адміністрації ТЦ «Амстор» в Кременчуці, де після влучання російської ракети загинули десятки людей, розслідують. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Дії адміністрації будуть предметом окремого розслідування, і я наразі їх коментувати не буду. Буде проведено відповідне дослідження. Але хочу звернутися до всіх — як держорганів, так і приватних структур — щодо того, що обов'язково потрібно реагувати на сигнали повітряної тривоги. Це ваша безпека, ваших працівників та ваших дітей», - сказав Монастирський.

12:51 У Запорізькій області пройшла ще одна операція з повернення тіл загиблих українських бійців. Всього вдалося повернути 46 військових, з яких 21 — захисники «Азовсталі», повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

12:26 Галина Ляшевська, радниця мера Херсона Ігоря Колихаєва, заявила, що окупанти забрали міського голову. «Вони забрали Колихаєва Ігоря», — написала вона у Facebook. Інших подробиць наразі немає.

Нагадаємо, законний мер Херсона залишився в місті після окупації, заявляючи, що дбає про його життєдіяльність. Окупанти ж призначили керувати від свого імені гауляйтера Олександра Кобеця.

11:55 В окупованому Перевальську на Луганщині чути вибухи на місці розташування особового складу. «Ніхто не сумнівається, що понапивалися орки і понакурювалися, де не належить. Адже Перевальськ за 60 км від позицій ЗСУ», — зазначили у Стратегічному комаднуванні ЗСУ.

11:28 Якщо Україна вступить до НАТО і намагатиметься повернути окупований Крим, то у світі може розпочатися Третя світова війна. Про це заявив заступник голови радбезу рф Дмитро Медведєв.

10:22 Житомирські десантники збили російський розвідувально-ударний гелікоптер Ка-52. Про це повідомляє командування Десантно-штурмових військ.

 
Житомирські десантники збили російський розвідувально-ударний вертоліт Ка-52

Житомирські десантники збили російський розвідувально-ударний вертоліт Ка-52 Військовослужбовцем підрозділу протиповітряної оброни 95 окрема десантно-штурмова бригада Збройнi Сили України з ПЗРК “Starstreak” був збитий російський розвідувально-ударний вертоліт Ка-52 “Алігатор”. Смерть російським окупантам! ДШВ – Завжди Перші! Слава Україні!🇺🇦🇺🇦🇺🇦 Служба зв‘язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України #stoprussia #ДШВ #ЗСУ #Завжди_Перші #UkrainianAirAssaultForces #AirAssaultForces #WarInUkraine #RussianAggression #BattleOfUkrainianAirAssaultForces #AirAssaultForcesHeroes

Posted by Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України on Monday, June 27, 2022

 

10:15 Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про масований удар по Миколаєву 11-ма ракетами в ніч на 28 червня. За його словами, частину ракет збила ППО, наслідки обстрілу поки уточнюють.

09:32 У Кременчуці оголошено триденну жалобу за загиблими у ТЦ «Амстор» внаслідок удару росії, повідомляє мер міста Віталій Малецький.

08:52 Станом на ранок 28 червня 2022 року більше ніж 963 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 341 дитина загинула та понад 622 поранено.

08:29 

07:52 Переглянути онлайн-карту бойових дій в Україні на 28 червня можна за посиланням.

07:30 Внаслідок обстрілу торговельного центру загинуло 18 осіб (з яких 1 особа померла в лікарні), повідомляють у МВС.