о. Зміїний

Сто двадцять сьомий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

19:00 Оперативна інформація Генштабу. 

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках збройні сили республіки білорусь та росії застосовують комплекси радіоелектронної боротьби в прикордонних районах.
  • На Харківському напрямку ворог веде оборону раніше зайнятих позицій. Завдав авіаційних ударів неподалік Прудянки і Одноробівки та ракетного удару по місту Харків.
  • На Слов’янському напрямку ворожі підрозділи перегруповуються. Штурм у напрямку Довгеньке – Мазанівка наші воїни успішно відбили. Штурмові дії з метою взяття під повний контроль населеного пункту Богородичне успіху не мали.
  • На Лисичанському напрямку противник веде штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, має частковий успіх, утримує північно-західну та південно-східну частини заводу.
  • На Південнобузькому напрямку окупанти вели повітряну розвідку. Зафіксовано роботу засобів радіоелектронної боротьби поблизу Великої Олександрівки.

18:50 Литовці масово вступають у прикордонне ополчення, побоюючись російського вторгнення — CNN.

18:32 Протокол про приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО буде підписано 5 липня — Йєнс Столтенберг.

17:49 За словами президента США Джо Байдена, 50 країн взяли на себе зобов'язання надати Україні додаткову військову допомогу на $800 млн, яка включатиме:

  • 140 000 протитанкових систем.
  • понад 600 танків.
  • близько 500 артилерійських систем.
  • понад 600 тисяч артилерійських боєприпасів.
  • додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS (кількість не уточнюється).
  • протикорабельні комплекси і системи ППО (кількість не уточнюється).

16:23 Україна розриває дипломатичні відносини з Сирією і запроваджуються економічні санкції у відповідь на визнання так званих "Л/ДНР".

16:22 Паризький регіон Франції допоможе у відновленні Київської та Чернігівської областей. Про це повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з Головою ради регіону Іль-де-Франс Валері Пекресс.

15:43 У Слов’янську внаслідок ворожих обстрілів касетними боєприпасами ворог поранив шістьох цивільних.

15:15 У Білорусі почали масово роздавати повістки до військкоматів. Повістки приходять не лише чоловікам, а й жінкам. Деталі — за посиланням.

14:42

14:07 Львівська міська рада ухвалила рішення про заборону Московського патріархату на території міста.

14:06 Українські військові звільнили від окупантів село Потьомкине у Херсонській області.

13:39 Самопроголошений президент білорусі олександр запевняє, що зараз на території країни немає складів з ядерною зброєю.

12:02 Міноборони росії підтвердило виведення військ з о. Зміїний, назвавши це «жестом доброї волі»

11:15 Оперативне командування «Південь» повідомило, що російські війська залишили о. Зміїний. «Протягом ночі, внаслідок вдало проведеного чергового етапу військової операції із нанесенням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, імовірно, залишив острів. Наразі Зміїний вкрито пожежею, лунають вибухи. Остаточні результати операції дорозвідуються», йдеться в повідомлені.

10:55 Газпром ухвалив рішення не виплачувати дивіденди за 2021 рік. Таке рішення прийняли збори акціонерів компанії. Після цього акції держмонополіста обвалилися на 15%.

10:30 Неофіційні джерела пишуть, що після вдалої нічної атаки на о. Зміїний, росіяни полишили там свої позиції. Чекаємо на офіційну інформацію.

08:30 Британія надасть Україні додатковий пакет військової допомоги на $1,2 млрд. Кошти підуть на підвищення обороноздатності України, включаючи системи протиповітряної оборони, безекіпажні літальні апарати, нове обладнання радіоелектронної боротьби та тисячі одиниць техніки для українських військових.

08:20 У Зеленодольську Дніпропетровської області ворог поцілив у сільгосппідприємство. Знищив склад, у якому було 40 тонн зерна. Вибух спричинив пожежу. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резниченко.

07:40 Українські Повітряні сили повідомляють, що минулої доби влучили у командно-спостережний пункт російських військових, а також у два склади боєприпасів і склад ракетно-артилерійського озброєння.

07:30 Президент Індонезії Джоко Відодо запропонував передати послання президента України Володимира Зеленського володимиру путіну, щоб спробувати посилити надії на мир та закликати Росію припинити вогонь.

07:20 ЗСУ завдали нового удару по Зміїному. Про це повідомили в ОК «Південь». Ними уражений зенітний гарматно-ракетний комплексу "Панцир - С1».

07:10 На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ та завдали окупантам значних втрат, а також відбили штурм у напрямку Вуглегірської ТЕС. Про це повідомляють в Генштабі ЗСУ.

07:00 На Донецькому напрямку противник, за підтримки артилерії, намагається блокувати місто Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Лисичанськ, Верхньокам’янка та Сіверськ. Завдав авіаудару неподалік Вовчоярівки. Веде наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, бойові дії тривають. Про це повідомляють в Генштабі ЗСУ.