Сто тридцять перший день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

20:15 Прес-секретар ОК «Південь» Наталія Гуменюк спростувала інформацію про те, що на о. Зміїний підняли прапор України. Вона пояснила, що прапор дійсно доставили на острів, але не піднімали. Він там чекатиме прибуття військ.

Прапор України був доставлений на Зміїний, але його там не піднімали і не встановлювали, – повідомила прес-секретар ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

"Прапор був доставлений на острів вертольотом. Він дочекається прибуття військ, а потім буде майоріти. На острів ніхто не висаджувався. То хто ж його встановлюватиме, втикатиме, підніматиме? І ризикувати людьми заради фото для ЗМІ ніхто не буде", — заявила вона .

19:15 В донецьку горить залізнична інфраструктура. Деталі поки що невідомі.

19:00 ЗСУ не потребує примусової мобілізації жінок, також не планується обмежень щодо виїзду жінок за кордон. Про це наголосила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

18:20 Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що план відновлення України вже оцінюється у $750 млрд, важливим джерелом є конфіскація коштів агресора. Про це очільник уряду сказав під час конференції у Швейцарському Лугано.

17:31 Російські війська, імовірно, вийшли на кордон Луганської області, хоча осередки українського спротиву можуть залишатися в Лисичанську та навколо нього.

16:00 У швейцарському Лугано розпочалася міжнародна конференція з повоєнного відновлення України, вона триватиме два дні.

16:00 ЗСУ знищили склад зброї в тимчасово окупованому Сніжному. Місто розташоване в глибокому тилу окупантів, на сході від Донецька, за 20 км від кордону з РФ.

15:10 Прикордонники показали український прапор над о. Зміїний

о. Зміїний

13:55 На острові Зміїний військові ЗСУ підняли прапор України. Про це повідомила начальник об’єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

13.30 Українкам, які з 1 жовтня стануть на військовий облік, не заборонятимуть виїжджати за кордон. Про це заявив радник глави МВС Віктор Андрусів.

12:43 У Мелітополі, який тимчасово захоплений, російські загарбники погрожують відбирати у батьків дітей, які не ходитимуть до школи. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

12:19 

11:46 СБУ знешкодила російську агентуру, яка розвідувала позиції ЗСУ на півдні України.

11:26 Болгарські спецслужби мають дані про те, що росія платить близько 2 тис євро на місяць громадським діячам, журналістам і політикам за поширення своєї пропаганди в країні.

10:36 

10:06 ЗСУ впритул наблизилися до передмість Херсона. Битва за окуповане росіянами місто буде вкрай важкою, адже «жодна зі сторін не збирається здаватися». Про це повідомляє видання The Economist, посилаючись на неназваного співробітника української військової розвідки.

09:04 На ранок 4 липня українські воїни ліквідували 36,2 тис. окупантів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

08:47 «Битва за Донбас повільна та виснажлива, і навряд чи це зміниться в найближчі тижні», — попереджають в британські розвідці.

08:14 Станом на ранок 4 липня 2022 року більше ніж 989 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 345 дітей загинуло та понад 644 поранено.

08:00 

07:27 Переглянути онлайн-карту бойових дій в Україні станом на 4 липня можна за посиланням.

07:20 У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр». Повідомляють у Генштабі ЗСУ.