крилата ракета у небі

Вранці 26 січня російські війська завдали чергового масованого ракетного удару по Україні.

Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Силами і засобами протиповітряної оборони ЗСУ знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.  

Внаслідок масованого ракетного удару є влучання та пошкодження декількох об’єктів енергетичної інфраструктури в різних областях. Не обійшлось без жертв. Також у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях ДТЕК превентивно запровадив екстрені відключення світла.

Київ

У КМВА повідомили про успішне збиття 20 ракет, які ворог випустив по Києву.

У Дніпровському районі столиці пролунали вибухи, повідомив мер Віталій Кличко.

Також ракета влучила у нежитлову будівлю у Голосіївському районі. Загинв 55-річний чоловік, ще двоє поранені.

Київська область

Уламки російських ракет знайшли в кількох районах області. Постраждалих немає. Відомо про пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури, приватних і багатоповерхових будинків, автівок жителів у деяких районах області. Також є влучання в енергетичний об’єкт.

Кіровоградська область

Голова ОВА Андрій Райкович повідомив, що через загрозу ракетного удару у західній частині області та деяких мікрорайонах Кропивницького відключили світло.

Вінницька область

Голова Сергій Борзов повідомив про «повітряний бій» над областю. Мер Вінниці Сергій Моргунов пояснив, щод над містом працювало ППО. Згодом Моргунов заявив про повторну роботу ППО.

Голова ОВА повідомив, що в області є влучення. 

Миколаївська область

Голова ОВА Віталій Кім повідомив, що кілька ракет пролетіли над регіоном на північний захід.

Одеська область

Російські ракети пошкодили два об'єкти енергетичної інфраструктури на Одещині. Про це повідомив начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Житомирська область 

Голова ОВА Віталій Бунечко повідомляє, що кілька ракет рухались у напрямку Житомирщини.

Львівська область

Голова ОВА Максим Козицький повідомив, що ракети помітили у сусідній області, вони рухались у бік Львівщини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Онлайн-карта повітряної тривоги по всій Україні у реальному часі