Сьогодні, 5 грудня, окупанти знову завдали масованого ракетного удару по Україні.

Перша хвиля ракет полетіла на нашу територію після 13:30. Близько 15:00 окупанти випустили другу хвилю.

Ввечері Повітряні сили ЗСУ повідомили, що збили більше 60 із понад 70 випущених ракет окупантів. Пуски 38 крилатих ракет Х-101/Х-555 здійснювались із восьми літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області.  Ще 22 крилаті ракети «Калібр» випустили з кораблів Чорноморського флоту.

Запорізька область. У селі Новософіївка зафіксували приліт. Зруйновано декілька приватних будинків, є травмовані, повідомив представник ОП Кирило Тимошенко.

Дві людини загинуло, ще двоє — поранені. Інформація уточнюється. У результаті удару в Запоріжжі зникло водопостачання.

Сумська область. По всьому регіону застосували екстрені аварійні відключення світла застосували, повідомляє «Сумиобленерго».

Дніпропетровська область. Частина Кривого Рогу залишилася без світла, деякі котельні та насосні станції вимкнено, повідомив Олександр Вілкул. Система утримується на генераторах, у місті організували підвезення води.

Одеська область. В Одеській області внаслідок російської атаки пошкоджено два інфраструктурних об’єкти. Одна людина госпіталізована, повідомили в ОП. В Одесі через вибухи знеструмлені всі насосні станції та резервні лінії. Водопостачання відсутнє скрізь по місту, пише «Інфоксводоканал».

За інформацією директора КП «Теплопостачання міста Одеси» всі міські котельні зупинені. Їх роботу відновлять після відновлення електро- та водопостачання.

Кривий Ріг. Є руйнування об'єктів енергетичної інфраструктури.

Станом на 17:30 влада повідомила про влучання в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях. Водночас прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що енергетична система країни функціонує та залишається цілісною.

«Черговий масований ракетний удар росія завдала в річницю підписання Будапештського меморандуму. Демонструють світові, який із них «надійний» гарант безпеки», — зазначив Шмигаль.

Сhas News також згадав історію підписання Будапештського меморандуму, а також ще п’ять прикладів, коли союзники порушували взяті на себе зобов’язання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Жінки в армії: як проходить служба в різних країнах