Миллиардеры, секс-скандалы

Нещодавно авторитетна американська газета The Wall Street Journal повідомила, що Білл Гейтс щонайменше двічі зраджував колишній дружині Мелінді. Chas News розповідає, що саме відомо про подружні зради засновника Microsoft та ще чотирьох мільярдерів — Генрі Ніколаса ІІІ, Сюзанни Клаттен, Джеффа Безоса та Ілона Маска, які стали фігурантами секс-скандалів.

Генрі Ніколас ІІІ

Філантроп, співзасновник глобального постачальника напівпровідників та програмного забезпечення — компанії Broadcom — чоловік зростом під два метри, Генрі Ніколас ІІІ мав усі задатки героя коміксів на кшталт «Залізної людини». Але обрав інший шлях.

Схожі формулювання використовували американські ЗМІ 2008 року, коли Федеральна прокуратура США звинуватила бізнесмена в махінаціях з цінними паперами і вживанні наркотиків. І якщо до фінансових афер всі вже звикли, то історія з речовинами викликала фурор.

В обвинувальному акті стверджувалось, що Ніколас облаштував два «лігва» — одне недалеко від маєтку, друге у складському будинку поряд, де влаштовував для знайомих та клієнтів оргії: повії, кокаїн... А в 2001 році мільярдер з друзями начебто викурив так багато марихуани в літаку, що пілот мусив одягнути кисневу маску.

Генрі Ніколас ІІІ

Ніколас усе заперечував, але йому мало хто вірив. Дружина завершила шлюборозлучний процес, який ініціювала ще в 2002 році, — як писали ЗМІ, тоді вона застукала чоловіка з шльондрою. Акції Broadcom падали, репутація бізнесмена здавалася остаточно зруйнованою. Однак суд став на його бік. Наприкінці 2009 року суд закрив справу про фінансові махінації, попутно звинувативши ФБР у залякуванні свідків та підтасовці доказів. Після цього прокуратура відкликала обвинувачення і у справі про наркотики. Ніколас переміг.

Однак за десять років історія повторилася. Цього разу Ніколаса разом з подругою затримали в Лас-Вегасі — в їхньому номері охорона готелю виявила купу речовин. Влітку 2019 року мільярдер визнав свою провину та погодився виділити $1 млн на програму допомоги наркозалежним, відбути 250 годин громадських робіт і відвідувати консультації нарколога.

Сюзанна Клаттен

Німецька бізнес-леді у спадок від батька тримала 12,5% акцій автомобільного гіганта BMW і 50,1% акцій хімічної компанії Altana. У 2007 році Forbes поставив її на 68 місце в списку найбагатших людей планети зі статками в $9,6 млрд. У 1990 році Сюзанна вийшла заміж, народила трьох дітей та вела непублічне життя — до 2008 року, коли опинилася в центрі секс-скандалу.

Влітку 2007-го на курорті в Альпах Клаттен познайомилася зі «спеціальним радником швейцарського уряду» Хельгом Сгарбі. Між ними швидко зав'язався бурхливий роман. Вже за два місяці Сгарбі попросив €7 млн — начебто він збив на авто доньку італійського мафіозі і той вимагає у нього гроші. Клаттен трохи повагалася, але допомогла. Ще за кілька тижнів він запропонував коханці розлучитися і вкласти €290 млн у трастовий фонд для фінансування їхнього спільного життя. Цього разу Клаттен одразу відмовилася, а у відповідь Сгарбі перейшов до шантажу.

Сюзанна Клаттен

Він погрожував надіслати раді директорів BMW та чоловіку Сюзанни інтимне відео, якщо вона не заплатить €49 млн. Та погодилася, але одночасно звернулася до поліції. В січні 2008 року Сгарбі заарештували і згодом засудили до 6 років в'язниці. Тоді з'ясувалося, що мільярдерка —не перша його жертва: у кількох жінок аферист вже встиг виманити загалом €2 млн.

Як відреагував чоловік Клаттен на подружню зраду, не повідомлялося. Вони розлучилися, але лише в 2018 році. І у спільній заяві повідомили, що залишатимуться друзями.

А Сгарбі в'язниця не виправила. В 2017 році він причарував 76-річну колишню модель Chanel Александру Хаак, а коли вона померла за три роки, виявився її єдиним спадкоємцем.

Джефф Безос

9 січня 2019 року засновник Amazon Джефф Безос та його дружина Маккензі сколихнули світ новиною про розлучення. У спільній заяві вони повідомили, що не жалкують про 25 років подружнього життя і надалі залишатимуться родиною і найкращими друзями.

Проте наступного дня таблоїд National Enquirer розповів, що Безос вже вісім місяців як зустрічається з 49-річною заміжньою телеведучою Лорен Санчес. Протягом наступних двох тижнів видання майже щодня публікувало нові подробиці роману, спільні фото парочки та любовне листування. Таблоїд також повідомив, що має у своєму розпорядженні «шокуючі непристойні селфі», у тому числі дікпіки, які Безос надсилав коханці.

Джефф Безос та Лорен Санчес

Подробиці скандалу смакувала жовта преса, аж поки Безос не перейшов у контратаку та не звинуватив у шантажі керівництво компанії American Media, яка володіла таблоїдом.

Справа в тому, що газета The Washington Post, яка належить Безосу, критикувала Дональда Трампа, а керівник American Media був союзником президента.

В American Media звинувачення спростовували, проте дікпіки астронавта-мільярдера так і не опублікували.

Врешті-решт засновнику Amazon запропонували не оприлюднювати пікантні матеріали в обмін на припинення розслідування, чи не є ці публікації політичним замовленням.

Згодом виявилось, що компроментуючі фото та листування за $200 тис. National Enquirer продав брат Лорен Санчес.

У липні 2020-го Джефф та Маккензі офіційно розірвали шлюб. У березні 2021 року стало відомо, що Маккензі вийшла заміж за шкільного вчителя Дена Джевета, а Безос тим часом продовжує стосунки з Санчес. Зокрема, вона зустрічала мільярдера після його польоту у космос.

Білл Гейтс

Останні два роки засновник Microsoft найчастіше фігурував у інформпросторі в контексті конспірологічних теорій про коронавірус. Проте у травні 2021-го він додав ще один привід — розлучення. Білл та Мелінда Гейтси вже за традицією публічно пообіцяли підтримувати дружні стосунки, а своє рішення пояснили дуже розмито: «Ми більше не віримо, що зможемо розвиватися як пара на наступному етапі нашого життя».

Проте таке пояснення не влаштувало ЗМІ. Спочатку The Wall Street Journal назвала можливою причиною розлучення зустрічі Гейтса з фінансистом Джефрі Епштейном, якого звинувачували в секс-торгівлі неповнолітніми (у серпні 2019 року він вчинив самогубство у в'язниці). Начебто Мелінда одразу виступала проти, але Білл її не слухав.

Білл та Мелінда Гейтс

А потім The New York Times повідомила про дві спроби мільярдера зав'язати інтрижки зі співробітницями Microsoft. Газета писала, що Гейтс жодним чином не тиснув на жінок, проте його незграбні залицяння створювали незручну робочу атмосферу.

Згодом стало відомо, що як мінімум одна зі спроб Гейтса закрутити службовий роман була успішною. В 2019 році інженерка Microsoft повідомила керівництву про тривалий роман з Гейтсом на початку 2000-х років. У компанії ініціювали внутрішнє розслідування, яке начебто і стало причиною для рішення Гейтса полишити полишити раду директорів у березні 2020-го. Речниця мільярдера підтвердила справжність роману, проте заперечила його зв'язок з відставкою.

І от вже в цьому місяці WSJ повідомила, що ще в 2008 році топменеджери Microsoft просили Гейтса припинити фліртувати з співробітницею компанії, а вперше він зрадив Мелінді в 1992 році, коли з нею ще не одружився, але вже п'ять років зустрічався.

Ілон Маск

Ілон Маск був двічі одружений та має шістьох дітей, у тому числі хлопчичка X Æ A-12 від співачки Граймс, з якою нещодавно розійшовся після трьох років стосунків. За весь час він став фігурантом лише одного секс-скандалу, і то у ролі «третьої сторони», а не головного героя. Йдеться про багатомісячну судову епопею, під час якої Джонні Депп намагався переконати: таблоїд The Sun набрехав, розповідаючи про знущання актора зі своєї колишньої дружини Ембер Херд.

У червні 2020 року адвокати голлівудської зірки заявили про численні подружні зради його колишньої. Одним із коханців Ембер Херд, начебто, був Маск. Вони стверджували, що в 2016-му, ще до офіційного розлучення, Херд у пентхаусі Деппа провела ніч утрьох з засновником SpaceX та моделлю Карою Делевінь. ЗМІ продемонстрували відео камер спостереження з ліфту, які зафіксували усіх трьох. А сусід Деппа розповів, що зі слів своєї колишньої дружини, подруги Херд, знає, що ця трійка займалася сексом.

 Ілон Макс та Ембер Херд

Новина облетіла світ. Таблоїди та новинні сайти змагалися у майстерності видавати шокуючі заголовки. А Маск тим часом усе спростовував. Він наполягав на тому, що з Делевінь ніколи не мав інтиму, а з Херд дійсно зустрічався кілька місяців, але вже після її розлучення. В результаті Депп нічого довести так і не зміг, суд програв і одночасно повністю зіпсував собі репутацію.

Мільярдер на Місяці. Хто стане космічним Генрі Фордом?
П'ять високопосадовців, які втратили владу через фінансові скандали
Як стати мільйонером у 50 років. Досвід співзасновника McDonald's Рея Крока