З початку повномасштабної агресії росії проти України питання «коли помре путін» особливо хвилює українців.

Звісно, наївно думати, що зі смертю чинного президента рф (читай, кремлівського диктатора) в росії зміниться загальне ставлення до українців, нашої самобутності, культури та прагнення жити в цивілізованій світовій родині.

Також наївно мріяти, що без путіна одразу припиниться війна. На болотисто-тайгових теренах нашого сусіда вистачає «яструбів», ще й запекліших, ніж путін.

Але не можна заперечити, що саме маніакальні ідеї російського лідера призвели до війни в Україні. Без путіна точно буде краще. Тому й тема його смерті мусується постійно.

Відкинемо прогнози всіляких мольфарів, гадалок та інших астрологів. Сhas News проаналізував, що відомо про стан здоров’я 69-річного володимира путіна зі слів посадовців, розвідників і наближених до нього осіб. І зібрав діагнози, які приписують президенту рф.

У путіна рак — про це говорять розвідки України і США

Найпоширеніша версія — що путін хворіє на онкологічне захворювання.

Найдокладніше про це написало навесні 2022 року видання «Проект». Його розслідувачі проаналізували дані держзакупівель і відстежили, що у 2016-2020 роках путіна в поїздках супроводжувала бригада лікарів. Найчастіше з ним літали два лікарі-отоларингологи (один із них 59 разів, інший 38) та хірург-фахівець з раку щитовидної залози (35 разів).

Припущення про онкозахворювання путіна підтверджує Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки Міноборони України. 

«Ми повністю підтверджуємо інформацію, що у Путіна рак. У нього кілька важких хвороб, одна з яких рак», — сказав Буданов в інтерв’ю УП.

Що російський президент хворіє на рак, писало також американське видання Newsweeк. Його джерелами виступили співробітник офісу національної розвідки, старший офіцер ВПС у відставці та представник розвідувального управління міноборони США.

Водночас ці джерела зазначили, що ізольованість путіна ускладнює оцінку стану його здоров’я для американської розвідки.

Світові ЗМІ писали, що у квітні 2022 року президент рф  пройшов курс лікування від раку, який нібито прогресує.

Наприкінці травня з’явилась інформація, що у путіна — рак підшлункової залози і його готують до операції в Центрі ім. Блохіна у Москві. Про це написав ізраїльський журналіст Марк Котлярський з посиланням на своїх знайомих у медичних колах.

За версію щодо раку у путіна говорить постійна зміна форми його обличчя. Лікарі пояснюють, що такий ефект може викликати лікування онкології гормональними препаратами.

Нарешті, що путін хворів на рак, підтвердив його прихильник, американський режисер Олівер Стоун. Раніше він зняв про диктатора фільм.

В інтерв’ю Стоун згадав про хворобу путіна, коли міркував над його рішенням напасти на Україну.

«Не забувайте таку річ: у путіна був рак. Я думаю, він здолав його, але ще був ізольований під час ковіду... Можливо, він втратив контакт із людьми», — зазначив Стоун.

Втім Дмитро Пєсков, прессекретар російського президента, на чутки про онкохворобу путіна відповів, що все це «вигадки та брехня».

Путін має проблеми зі спиною — до нього викликали нейрохірургів

Також у володимира путіна можуть бути серйозні проблеми зі спиною, зокрема, з хребтом.

Результати розслідування «Проекту» говорять, що у листопаді 2016-го і листопаді 2019 років до Путіна виїжджали бригади з 12-13 лікарів, серед яких були нейрохірурги і реабілітолог. Через це журналісти припустили, що путіну могли робити операцію або іншу серйозну процедуру в області спини.

Підтвердженням цієї версії може бути відеозвіт квітневої зустрічі володимира путіна з сергієм шойгу, очільником міноборони рф.

Тоді фахівці звернули увагу, що російський президент близько п’яти хвилин сидів у неприродно «скрученій» позі та ще й судомно тримався рукою за стіл.

У путіна хвороба Паркінсона — тому він чіпляється за стіл

Тут ми плавно переходимо до нового діагноза-припущення щодо путіна. Це — хвороба Паркінсона.

Їй властиве тремтіння рук. Фахівці спецслужб говорять, що саме цим можливо пояснюється звичка путіна останнім часом подовгу чіплятися долонею або пальцем за стіл під час зустрічей.

Шизофренія путіна — як наслідок лікування від хвороби Паркінсона

У випадку з володимиром путіним діагноз «шизофренія» може бути не переносним, а буквальним, пишуть ЗМІ.

У доповіді для Білого дому фахівці дистанційної діагностики вказують, що хворобу Паркінсона лікують препаратами, здатними у разі тривалого прийому великими дозами провокувати шизофренію.

А це вже, згідно з медичними термінами, — психотичний розлад, що характеризується погіршенням сприйняття реальності та значною соціальною дисфункцією.

Визначення цілком підходить «пацієнту».

А може, у путіна був інсульт?

Журналісти й лікарі звернули увагу на ще одну деталь в поведінці володимира путіна. Під час ходи він активно розмахує лівою рукою.

Це може бути не просто характерна риса, але й наслідок перенесеного інсульту. Це б пояснило, чому ліва сторона тіла російського президента працює краще за праву.

Так скільки залишилось жити путіну?

По-перше, треба пам’ятати, що в жовтні 2022 року путіну виповнюється 70 років. Якщо абстрагуватися від особистості, то в такому віці у будь-якої людини можуть бути проблеми зі здоров’ям, зокрема, онкологічні.

Про це, до речі, говорив колишній друг президента, банкір Сергій Пугачов. Коментуючи чутки навколо здоров’я путіна, він зазначив, що цілком припускає у того рак «просто за віком».

Тобто, з однієї сторони, у путіна — в будь-якому разі похилий вік. І, очевидно, що в нього проблеми зі здоров’ям є.

Як інакше пояснити його параноїдальне бажання ізолюватися та дистанціюватися від інших людей.

Наради він здебільшого воліє проводити через відеозв’язок. А коли живого спілкування не уникнути, найчастіше сідає на дуже значній відстані від інших (його довжелезний стіл став об’єктом жартів і мемів).

Також подейкують, що наближені до нього особи тижні проводять у карантині перед зустріччю із «самим».

З іншого боку, за здоров’ям першої людини в Кремлі доглядають дуже прискіпливо. Варто згадати, що майже всі радянські правителі доживали до глибокої (ледь не маразматичної) старості.

Тому, скоріш за все, будь-які хвороби путіна виявляють на ранній стадії і лікують найкращими методами з наявних в росії.

Головний український розвідник Буданов так і каже: сподіватися, що Путін помре «завтра», не варто, у нього «щонайменше кілька років ще є».

Та й взагалі існує альтернативна думка (не лікарська, але все ж таки) щодо справ путіна.

В липні голова ЦРУ Вільям Бернс фактично поставив під сумнів смертельні хвороби путіна. Про це він заявив під час виступу на безпековому форумі в Аспені.

«Ходить багато чуток про здоров'я путіна, і, наскільки ми можемо судити, від надто здоровий», — сказав Бернс. Це викликало в залі сміх, тому не виключено, що розвідник пожартував. В будь-якому разі, він уточнив, що це не офіційна позиція його відомства.

Путін вже помер, а замість нього показують двійників

Взагалі ж світові ЗМІ вже навіть встигли написати, що путін помер.

Коли у травні 2022 року з’явилась інформація, що путіна готують до операції у Москві, британські таблоїди з подачі Mirror повідомили, що російський президент вже помер, а його, ймовірно, замінює двійник.

Посилалось нестримне на сенсації видання на нібито отриману інформацію від британській розвідці.

Цікаво, що версію з використанням двійників путіна, навіть за нього цілком живого, не відкидає розвідка українська.

Сhas News присвятив темі двійників російського лідера матеріал «Атака клонів: скільки двійників у путіна».

Путін приймає ванни з екстракту рогів оленів та їздить з цілою командою лікарів — розслідування (відео)