40 тис. сирійських найманців хочуть приїхати до України, щоб нелегально мігрувати до ЄС

Командування російської воєнної бази Хмеймім отримало вказівку щоденно відправляти до України до 300 бойовиків

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

15 березня, для участі в бойових діях проти України, з воєнної бази Хмеймім (САР) до росії вже відправили 150 найманців.

«Найближчим часом заплановано переміщення з Сирії до росії та білорусі озброєння, військової техніки та інших ресурсів для забезпечення російських окупаційних військ», — йдеться у повідомленні воєнної розвідки України.

Башар аль-Асад, президент Сирії, пообіцяв надати росії для війни в Україні 40 тис. бойовиків.

Під час вербування сирійським найманцям кажуть, що вони виконуватимуть поліцейські функції з наведення порядків на окупованих територіях.

Але останнім часом почала поширюватися інформація, що їх відправлятимуть в Україну для участі у бойових діях проти української армії. Це значно знизило «бойовий дух» сирійців.

До того ж, нещодавно до воєнної бази Хмеймім з росії прибуло понад 30 бойовиків, які отримали поранення в боях проти українських захисників. Це також негативно вплинуло на морально-психологічний стан інших найманців. Деякі з них відмовляються брати участь у бойових діях в Україні.

Серед сирійських бойовиків навіть фіксувалися випадки самокаліцтва. Крім того, частина найманців розглядають відправку до росії та білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни ЄС. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Біля українського кордону зі сторони Білорусі зафіксовано десятки вертольотів та колону російської техніки (фото)
ЗСУ знищили майже третину літаків рф, які окупанти готували для вторгнення в Україну (фото)