«+50 до обороноздатності». Соцмережі з гумором відреагували на звістку про меч Сагайдачного (фото)
Twitter

До 400-річчя з дня смерті гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного в Україну привезуть його меч, який зараз зберігається в Кракові.

Цю зброю в 1621 році майбутній король Речі Посполитої, королевич Владислав IV Ваза, вручив Сагайдачному за внесок козаків у перемогу в Хотинській битві.

Українські соцмережі ще не охолонули від потоку мемів про суд над Петром Порошенком, як українці наввипередки почали вигадувати нові жарти — цього разу про зброю гетьмана.

Особливо багато дотепів з'явилося на тлі останніх політичних подій. Зокрема про надання Україні зброї для захисту від російської агресії.

Не забули згадати й про Німеччину і її небажання давати Україні зброю.

Окрім паралелей з політичними реаліями, українців зацікавив напис на мечі.

А письменник Остап Українець провів літературне порівняння та згадав про Толкіна. І не тільки він.

 

Саурон не забув клинок, що мало не спалив Москву, чи як там у Толкіна було?

Posted by Остап Українець on Tuesday, January 25, 2022

Навіть нинішній та попередній президенти отримали свою крихту популярності серед мемів про легендарну зброю українського гетьмана.

 

Меч Сагайдачного в Україну вирішили привезти після успіху з експонуванням Конституції Пилипа Орлика. Зброя має прибути в 2022 році.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗМІ повідомили, що померла Людмила Янукович. Її «наколоті апельсинки» і «Батя, я стараюсь!» стали мемами (відео, оновлено)