Американську музичну церемонію «Греммі» відклали до березня через пандемію
Getty Images

Національна академія звукозапису США оголосила про перенесення 63-ї церемонії вручення премії «Греммі» на 14 березня 2021 року.

Спочатку планувалося, що церемонія пройде в Лос-Анджелесі 31 січня, проте через погіршення ситуації із захворюванням на COVID-19 захід відклали на півтора місяця.

«Немає нічого важливішого здоров'я і безпеки членів нашого музичного співтовариства і сотень людей, які невпинно працюють над створенням шоу», йдеться в заяві академії.

Номінантів на премію 2021 року Національна академія мистецтва і науки звукозапису США оголосила в кінці листопада.

Найбільше номінацій — дев'ять — отримала співачка Бейонсе. Шість номінацій у кантрі-поп-співачки Тейлор Свіфт, репера Родді Річ і поп-співачки Дуа Ліпи.

Бейонсе претендує на нагороду в категорії «Запис року» відразу з двома композиціями — це «Black Parade», що вийшла в червні, а також пісня «Savage» співачки Megan Thee Stallion, в записі якої брала участь Бейонсе. Як зазначає Variety, за звітний період Бейонсе не випускала альбом, тому не представлена ​​у відповідних номінаціях.

США залишаються лідерами серед всіх країн світу за кількістю захворювань коронавірусною інфекцією. В цілому в країні виявлені понад 21 млн випадків COVID-19. Більш 357 тис. людей померли від інфекції.

Берлінський кінофестиваль пройде у віртуальному форматі через COVID-19