Бджоли, які загинули через недбалість «Укрпошти», «воскресли» (відео)
Pixabay

Вісім мільйонів бджіл, які загинули внаслідок недбалої транспортировки «Укрпоштою», «воскресли». У компанії планують повторно переслати замовникам «реанімованих» комах.

Про це повідомили пресслужба «Укрпошти» та гендиректор компанії Ігор Смілянський у Facebook.

 

Дорогие друзья - ВАЖНОЕ сообщение! Когда мы пришли в Укрпошта в 2016, мало кто верил, что эта компания сможет...

Posted by Igor Smelyansky on Thursday, May 13, 2021

У 118 ящиках з 300, які вчора сьогодні прибули до Іршавського відділення «Укрпошти», знаходяться живі бджоли, розповідають в Закарпатській дирекції АТ «Укрпошта».

Комахи, які ще вчора здавалися мертвими, імовірно, перебували в стадії пригнічення або спокою, припускають у компанії. Зараз комахи відновлюють активність.

У Спілці пасічників України розповіли у коментарі «Укрпошті», що стан пригнічення у бджіл можуть спричинити:

  • нестача свіжого повітря, особливо якщо кількість бджіл перевищує рекомендовану норму;
  • відсутність вентиляції в кузові;
  • надмірна вологість.
Африканські бджоли-вбивці до смерті закусали чоловіка в Техасі

Наразі коробки з бджолами повертаються відправникам, які вже формують нову партію комах для відправки. Частину «реанімованих» бджіл відправники планують повторно переслати замовникам

«Укрпошта» наразі єдиний поштовий оператор, який здійснює доставку бджіл в межах України. Ми поділяємо відповідальність за товари, які клієнти доставляють «Укрпоштою». Проте працівники «Укрпошти» не є фахівцями з бджолярства. Бджолярі перед відправкою мають переконатися, що умови пакування і доставки придатні для того, щоб перевозити бджіл», — йдеться у повідомленні компанії.

12 травня «Укрпошта» повідомила, що у 2022-му не буде перевозити бджіл.

«Враховуючи раніше заявлені плани, поточний випадок і те, що обробка таких вантажів автоматичними сортувальними лініями є неможливою, в наступному році компанія припинить надання цієї послуги і буде рекомендувати клієнтам завчасно звертатись до спеціалізованих перевізників, щоб зберегти і свій бізнес, і здоров’я бджіл», — зазначили представники компанії.

Вісім мільйонів бджіл відправили «Укрпоштою». Вони загинули