Кулеба назвав три теми переговорів з країнами НАТО: зброя, зброя і зброя

Українські дипломати ведуть активні переговори з партнерами для постачання нашим військовим і вже є помітні успіху у цьому напрямку.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Сьогодні на вході до штаб-квартири НАТО я заявив, що на порядку денному моїх переговорів із союзниками лише три теми: зброя, зброя, і зброя», — заявив він.

За словами міністра, президент Володимир Зеленський поставив наступне завдання дипломатам:«уся зброя, яку можна отримати від партнерів, повинна якнайшвидше прибувати постійним потоком на передову. Буквально: робіть що хочете, але військо має отримувати зброю».

Кулеба заявив, що не може розповісти конкретику, але запевнив, що «Україна матиме чим воювати».

Він наголосив, що за останні шість тижнів українські дипломати «пробили три глухі стіни».

«Спочатку низка країн казали, що ніколи не надсилатимуть нам зброю. Надіслали. Потім інші казали, що не дадуть важку зброю. Вже дають. Тоді почали створювати штучне розрізнення «оборонної» зброї, яку можна давати, і нібито «наступальної», яку давати не можна. Але будь-яка зброя, надана Україні для захисту її землі від російських загарбників, є оборонною за визначенням», — підкреслив Кулеба.

Глава МЗС проінформував, що у штаб-квартирі НАТО провів переговори з G7, НАТО та шість окремих двосторонніх зустрічей із партнерами та зробив за їх результатом позитивні висновки.

«Головне питання зараз — це не те, що нам передадуть, а коли. Кожен день має значення і щодня ми працюємо на результат, який вже є і буде ще», — наголосив Кулеба.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Битва за Донбас нагадуватиме Другу світову. Україні потрібна зброя — Кулеба