McDonald's у Франції першим у світі почав продавати воду з-під крана у стаканчиках

У Франції ресторани швидкого харчування мережі McDonald's пропонують користувачам воду в одноразових стаканах замість бутильованої.

Про це пише Le Monde.

У McDonald's заявили, що Франція стала першою у світі країною, де мережа відмовилася від води в пластикових пляшках. За словами компанії, це дозволить уникнути пластикових відходів.

Позиція в меню називається Eau by McDo і коштує €1,70 за 250 мл стакан і €2,30 — за 400 мл (€2,75 євро — якщо з лимоном).

Що відомо про відмову McDonald's від бутильованої води

Мережа оголосила про відмову від продажу бутильованої води у Франції ще навесні 2021 року.

McDonald's каже, що в середньому за рік у ресторанах Франції купували 75 млн пляшок, що становить понад 1 тис. тонн пластикових відходів. А нова ініціатива дозволить уникнути цих відходів і, відповідно, поліпшити екологічність бізнесу.

Один із працівників французького McDonald's розповів у Twitter, що ресторани продають в одноразових стаканах не мінеральну воду, а просто воду з-під крана, кілька разів очищену фільтрами.

«Чи не найбільша афера століття», — зазначив він.

Цю ж інформацію підтвердив і французький телеканал France Info, який зняв на приховану камеру менеджера одного з ресторанів.

Дан Лер, заступник мера Парижа, який відповідає за міське водопостачання зазначив, що вартість водопровідної води в Парижі становить 0,003 євро за літр, а вартість води «Eau by McDo» — сім євро за літр.

«З юридичної точки зору це, ймовірно, не афера. Але це образливо», — заявив Франсуа Карло, представник французької Національної асоціації споживачів і користувачів.

Представники компанії додали, що продають настільки ж добре відфільтровану воду, яку використовують кухарі в ресторанах.

Опитування клієнтів показало, що 90% з них задоволені цією водою, додали в McDonald’s.

«МакЗламаний». Програміст зробив сайт, що відстежує непрацюючі машини для морозива у McDonald’s