Мобілізованих в ОРДЛО використовують як «гарматне м'ясо» попереду російських військ
Facebook

Примусово мобілізованих жителів так званих «Д/ЛНР» відправляють в бій попереду російських військ. Втрати катастрофічні. Наступи планують на підготовлені за останні вісім років позиції Збройних сил України. Про це в інтерв’ю виданню «Новое время» розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Він відзначив, що мобілізація на тимчасово окупованих територіях Донбасу відбувалася жорстко, незгодних виконувати накази командування розстрілювали на місці.   

«Дуже все просто: або ти мобілізуєшся, або розстрілюють на місці. І були випадки, коли мобілізовані відмовлялися йти у бій. Частину розстрілювали одразу, частину жорстоко ламали. Що стосується долі мобілізованих, вона дуже сумна. Доповідають, що з 2000, яких перекинули, наприклад, під Харків, залишилися живими 20. Це на той час, коли людину взяли в полон. Втрати страшні, їх кидають попереду російських військ на позиції, які укріплювалися вісім років, пристрілювалися і мінувалися. Те ж в Авдіївці, Мар'їнці, Попасній і так далі. Використовується гарматне м’ясо, згідно з російськими правилами ведення війни», — повідомив Арестович.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.