Президенти Польщі та країн Балтії прибули «Укрзалізницею» у Київ. Як їх зустріли? (фото)
Twitter Анжея Дуди

13 квітня президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії (Анджей Дуда, Гітанас Науседа, Егілс Левітс та Алар Каріс) прибули в Київ на зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Візит лідерів Балтії та Польщі до Києва

Якуб Кумох, керівник відділу міжнародної політики Офісу президента Польщі, заявив, що метою візиту є підтримка українського лідера. «Країни Балтії є нашими ключовими партнерами у питаннях безпеки в регіоні. Разом ми вирішили поїхати до Києва. Польща є організатором візиту і разом з Україною забезпечує його логістику та безпеку», — розповів Кумох.

Візит президентів Балтії та Польщі до Києва

Напередодні президенти зібралися на спеціальному саміті, де обговорили безпекову ситуацію в Україні та регіоні, а також шляхи підтримки Києва. Крім лідерів країн Балтії, на цьому саміті був присутній і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Він теж планував відвідати Київ, втім, учора стало відомо, що в Україні його потрактували як «небажаного гостя». Таке рішення ОП викликало дипломатичний скандалПредставник уряду ФРН заявив, що таке рішення в Німеччині сприйняли з подивом та зазначили, що Штайнмаєр «чітко і недвозначно займає позицію на боці України».

Військові просять людей повернути відкручені від російської трофейної техніки запчастини
Росія порушує роботу системи GPS в Україні — Космічні сили США