Російське вторгнення в Україну та санкції проти РФ. Про що Байден говорив на своїй пресконференції
Getty Images

Джо Байден, президент США, провів пресконференцію, під час якої заявив, що вторгнення до України стане для Росії «катастрофою».

Він додав, що дії США та союзників залежатимуть від того, на які кроки готова піти РФ, повідомляє CNN.

Серія переговорів між Заходом і Росією минулого тижня закінчилися без особливого успіху, а вимоги РФ США та союзники відхилили. Тепер існує небезпека, що конфлікт на сході України знову розгориться.

У НАТО всі мають бути на одній хвилі

Президент Байден заявив, що від дій Росії залежить єдність на фронті НАТО. «В Альянсі існують різні погляди щодо того, на що країни готові залежно від подій», — зізнався політик.

Він попередив, що російський лідер заплатить «серйозну і дорогу ціну» за «випробування» Заходу.

Прессекретар Байдена уточнила, що вторгнення російських військ зустрінуть швидкою та жорсткою відповіддю США та союзників.

Байден вважає, що Путін може вторгнутися в Україну

Президент США заявив, що не впевнений у подальших діях Путіна. Однак припускає, що той вторгнеться в Україну. «Йому треба зробити щось», — додав Байден.

При цьому президент США зазначив, що не вірить у бажання Путіна розв’язати широкомасштабний воєнний конфлікт у Європі.

Санкції у випадку російського вторгнення

Байден також заявив, що Росія зіткнеться з катастрофічними наслідками для її економіки у разі нападу  на Україну. РФ доведеться мати справу із серйозним падінням економіки країни та втратою своїх фінансових ресурсів.

«Вони ніколи не бачили таких санкцій, як ті, що я пообіцяв у випадку вторгнення», — запевнив Байден.

Зокрема США планують обмежити можливість російських банків працювати з доларами. Однак санкції залежатимуть від характеру нападу — буде це локальна військова операція чи повномасштабне військове вторгнення.

Вступ України до НАТО

Також Байден заявив, що найближчим часом Україна навряд чи стане членом НАТО. Раніше Росія вимагала надати гарантії неприєднання України до Альянсу. Однак президент США зазначив, що справа не в РФ, а в неготовності України стати частиною НАТО.

Байден додав, що державі багато чого ще потрібно зробити в галузі демократії. Також він нагадав, що для вступу країни до НАТО потрібна підтримка всіх членів Альянсу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Загроза вторгнення та повернення РФ до дипломатії. Підсумки візиту Ентоні Блінкена до Києва