Суд призначив Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання
Getty Images

19 січня 2022 року, в Києві відбулось засідання Печерського суду, на якому обирали запобіжний захід Петру Порошенку, чинному народному депутату, п’ятому президенту України.

Суд призначив Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Він має здати закордонний паспорт. Крім того, йому заборонено покидати Київ та Київську область до 19 березня 2022 року без спеціального дозволу судді.

Обрати запобіжний захід Порошенку мали ще 17 січня.

Втім, близько 17:40 суддя вийшов з зали засідання, щоб ухвалити рішення. Журналісти та захист Порошенка очікували його близько пʼяти годин. У соцмережах кепкували з того, як в суді обирають запобіжний захід Порошенку — з'явились фотожаби і жарти.

Повідомлялось, що суддя не може ухвалити рішення щодо запобіжного заходу для Порошенка через погане самопочуття. Тому оголошення рішення суду перенесли на 19 січня на 14:00.

Без інцедентів не обійшлося. До початку засідання під Печерським судом почалися сутички прихильників Петра Порошенка з правоохоронцями

Справа Петра Порошенка

Порошенку інкримінують державну зраду і сприяння діяльності терористичних організацій. Йдеться про закупівлю вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу у 2014—2015 роках, за президентства Порошенка.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вороги нерозлийвода. Як Порошенко та Зеленський перетворилися на політиків, що не можуть існувати один без одного