Тонга залишилася без інтернету через пошкодження підводного кабелю під час виверження вулкана
Getty Images

Острівна держава Тонга залишилась без інтернету щонайменше на місяць — через виверження вулкану, яке розірвало підводний кабель.

Про це повідомило МЗС Нової Зеландії, передає BBC.

«Американська кабельна компанія SubCom повідомляє, що для ремонту кабельного зʼєднання Тонзі потрібно щонайменше чотири тижні», — сказано у повідомленні.

Довжина кабелю становить 50 тис.км, виверження вулкану розірвало його у двох місцях.

Після виверження в країні спостерігався слабкий звʼязок, доступний лише через кілька супутникових телефонів, що належать переважно іноземним посольствам.

У середу, 19 січня іноземна телекомунікаційна компанія Digicel встановить тимчасове зʼєднання 2G, у якому пріоритет надається голосовому звʼязку та смс-повідомленням. Однак зʼєднання буде «обмеженим і неоднорідним», покриваючи близько 10% звичайної пропускної спроможності.

15 січня у Тихому океані біля Королівства Тонга відбулося потужне виверження вулкана Хунга-Тонга-Хунга-Хапаай. Воно викликало землетрус і цунамі, що обрушилося на столицю Тонги, сусідні острови та Японію, де постраждали понад 20 суден і евакуювали 230 тис. жителів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Виверження вулкана на острові Ла-Пальма припинилося