У Польщі готові охороняти повітряний простір Словаччини. Тепер держава може передати Україні літаки
Facebook / NATO Allied Air Command

Польща заявила, що готова охороняти повітряний простір Словаччини, коли вона припинить використання літаків МіГ-29. Це відкриває можливості для передачі повітряних суден в Україну.

Зараз у Словаччини є 12 одиниць МіГ-29, перед цим країна заявляла, що розгляне питання про надання літаків Україні, повідомляє TVN24.

«Я отримав підтвердження, що Польща готова подбати про повітряний простір Словаччини, коли вона вирішить припинити використовувати літаки МіГ-29», — сказав міністр оборони Ярослав Над на пресконференції зі своїм польським колегою.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак зазначив, що патрулювання будуть здійснювати з території його країни на літаках F-16. Міністри не уточнили, коли почнеться робота Польщі у повітряному просторі Словаччини.

Нагадаємо, країни-партнери надали Україні додаткові авіаційні запчастини, завдяки яким Військово-повітряні сили поповнили свій парк приблизно на 20 літаків.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Розвідка США допомогла Україні зберегти ППО та літаки на початку війни — ЗМІ