У «Слузі народу» пояснили позицію України щодо ультиматумів РФ та назвали власні вимоги
УНІАН

Партія «Слуга народу» пояснила, як ставиться до вимог щодо безпеки та територіальної цілісності України, які висуває Росія.

«Ультиматумів не сприймаємо! Територіальна цілісність України не підлягає сумніву», — зазначають в Telegram-каналі політсили.

 У «Слузі народу» запевняють, що навіть теоретично не розглядають можливість відмови від якихось частин української території. Але зазначають, що «тверезо дивляться на реальність».

«Нам треба буде визначитись — яким чином буде врегульоване життя людей на цих територіях (Крим та ОРДЛО — Прим. ред.) у межах нашої цілісної держави», — заявляють в партії.

Також у «Слузі народу» пояснили позицію щодо вступу в НАТО. Партія стверджує, що Альянс не готовий приймати Україну в свої ряди щонайменше 15 років. 

«Оскільки найближчими роками вступ до НАТО неможливий, ми не можемо використовувати для захисту нашої держави лише рядки в Конституції про курсу до Альянсу. Курс — це політика. Але не зброя. Не літаки. Не захист держави», — наголошують в політсилі.

«Слуги народу» стверджують, що потрібно обговорювати конкретний договір, який гарантуватиме Україні безпеку до вступу в НАТО. Така домовленість повинна передбачати конкретні політичні, економічні та військові кроки держав-гарантів безпеки. Ними можуть стати США, Туреччина, держави-сусіди України та РФ.

Росія також має юридично зафіксувати визнання української державності та гарантувати, що не загрожуватиме цій країні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна не боротиметься за вступ до НАТО — Арахамія