У Великій Британії тестують чотириденний робочий тиждень
Unsplash

З червня у Великій Британії розпочнеться пілотний проект чотириденного робочого тижня. У випробуванні беруть участь близько 30 компаній.

Про це повідомляє Bloomberg.

Тестування проєкту триватиме шість місяців. У рамках програми фірми дозволять співробітникам працювати 32 години на тиждень. При цьому їхню компенсацію та пільги не змінюватимуть.

Також компанії можуть пропонувати співробітникам інший підхід — розподілити 32 робочі години на пʼять днів.

«Дослідження показали, що продуктивність підвищується разом із відповідним зростанням добробуту працівників», — заявив Джо Райл, директор кампанії «Чотириденний тиждень» у Британі.

Проєктом керує організація 4 Day Week Global. Подібні програми мають розпочатися в США та Ірландії, а також плануються у Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Раніше Chas News писав, що у Литві хочуть запровадити чотириденний робочий тиждень, але не для всіх громадян. Такий графік пропонують працівникам державного і муніципального сектору, які раніше повертаються декрету.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У ВООЗ вважають, що довгі робочі дні вбивають сотні тисяч людей щороку