Україна не боротиметься за вступ до НАТО — Арахамія

Україна готова відмовитися від вступу до НАТО за для припинення війни, адже Альянс не готовий обговорювати членство протягом тривалого періоду.

Про це в інтерв'ю Fox News повідомив член української делегації, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Відповідь, яку ми отримуємо від країн НАТО, полягає в тому, що вони навіть не готові обговорювати, що ми в НАТО, не протягом найближчого періоду п'ять чи 10 років. Ми не боротимемося за заявки в НАТО, ми боротимемося за результат, але не за процес», — зазначив Арахамія.

За його словами, Україна розглядатиме інші гарантії безпеки, які працюватимуть.

«Ми готові обговорити деякі моделі, які не стосуються НАТО. Наприклад, можуть бути прямі гарантії з боку різних країн, таких як США, Китай, Великобританія, можливо Німеччина та Франція. Ми відкриті для обговорення таких питань у ширшому колі не лише у двосторонніх дискусіях із Росією, а й з іншими партнерами», — сказав Арахамія.

Водночас він зазначив, що російська делегація наполягає на визнанні незалежності Криму та Донбасу. Втім, Україна не піде на компроміс щодо територіальної цілісності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. Одинадцятий день. ОНЛАЙН