В Україні майже не лишилося неушкоджених атаками ТЕС та ГЕС — Укренерго

Через російські масовані атаки в Україні майже не залишилось великих теплових, гідроелектростанцій та вузлових підстанцій, які не зазнали ушкоджень.

Про це на брифінгу розповів Володимир Кудрицький, голова правління НЕК «Укренерго».

За його словами, минулого тижня, під час найбільшого обстрілу енергосистеми, окупанти пошкодили 15 об’єктів «Укренерго».

«Після цієї атаки у нас практично не залишилося в Україні неушкоджених теплових і гідроелектростанцій. Тобто для того, щоб ви розуміли масштаб цих атак і з чим нам доводиться працювати: практично вся теплова й гідрогенерація, якщо ми говоримо про великі електростанції, зазнавала ракетних ударів», — розповів Кудрицький.

Він також додав, кожна важлива підстанція України зазнала руйнувань, а не пошкоджених вузлових підстанцій майже не залишилось.

«На кожну важливу підстанцію вже щось прилітало — на деякі підстанції по декілька разів: по три, по п'ять і навіть по вісім разів, є й такі об'єкти. Масштаб руйнувань колосальний», — сказав Кудрицький.

Глава «Укренерго» розповів, що після кожних обстрілів енергосистеми потрібен час на відновлення та переходу до планових відключень. Зокрема, після останніх атак фахівці одразу зайнялися відновленням і стабілізацією енергосистеми. Втім, дефіцит потужності залишається, тому стабілізаційні відключення продовжать застосовувати.

За оцінками гендиректора YASNO, регулярні відключення електроенергії в Україні триватимуть щонайменше до кінця березня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Економія електроенергії: як споживати менше