«Відповідь невідворотна». У МЗС Росії відреагували на нові санкції США
МЗС Росії

Дії Білого дому ставлять під сумнів доцільність використання долара як засобу платежу. Такими словами російські дипломати відреагували на нові санкції з боку США.

«Наша відповідь невідворотна. Вона буде відрацьованою. Ви дізнаєтеся про неї, я думаю, найближчим часом. Наші експерти зараз безпосередньо займаються її підготовкою», — заявила Марія Захарова, офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії.

За її словами, дії Білого дому ставлять під сумнів доцільність застосування долара як засобу платежу, оскільки американська влада використовує свою валюту і фінансову систему для «знищення міжнародно-правової системи».

«Логічно, що в таких умовах доводиться вживати заходів, які покликані мінімізувати економічні втрати і ризики при проведенні транзакцій», — зазначила Захарова.

15 квітня США запровадили нові санкції проти 32 юридичних та фізичних осіб Росії. Водночас американським фінансовим установам заборонили купувати російські держоблігації. У Білому домі також заявили, що висилають 10 співробітників посольства РФ у Вашингтоні.

Байден оголосив надзвичайну ситуацію для подолання російської загрози