«Задля справедливих і рівних умов». ДТЕК додав до відключень електроенергії 750 столичних будинків

ДТЕК додав до переліку будинків, де проходять відключення світла, ще 750 будинків, які дотепер живилися за тими ж лініями, що і об‘єкти критичної інфраструктури, і відтак мали світло незалежно від відключень.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Задля справедливих і рівних умов електропостачання та відключення всіх клієнтів, ДТЕК провів велику технічну роботу задля оптимізації схеми живлення критичної інфраструктури і, де це було можливо, створив для житлових будинків альтернативну схему постачання світла. Тепер 750 додаткових будинків будуть відключатися на рівних умовах з іншими, що дозволить зменшити тривалість відключення для всіх киян», — заявили у компанії.

Під час екстрених чи стабілізаційних відключень об’єкти критичної інфраструктури не відключаються від електропостачання. Разом з ними раніше під відключення не потрапляли 1497 житлових будинків.

«Станом на 30 листопада, нам вдалося створити альтернативну схему електропостачання для близько 750 будинків, що дозволить застосовувати до них екстрені чи стабілізаційні відключення», — пояснили у компанії.

І додають, що з одного боку завдяки цьому, вдасться зменшити тривалість відключень для всіх киян. З іншого боку — забезпечимо більш справедливий підхід до електропостачання всіх киян в умовах стабілізаційних чи екстрених обмежень, що викликало негативну реакцію киян.

Ще для 747 будинків ДТЕК не може змінити нинішню схему електропостачання. Вони лишаються підключення до тих же ліній, що і критична інфраструктура.

У ДТЕК кажуть, що списки критичної інфраструктури, котрі не потрапляють до відключень формує та погоджує військово-цивільна адміністрація. Рішення про те, які об’єкти туди включаються також ухвалюється спеціальною комісією при військово-цивільній адміністрації.

Раніше у Міненерго назвали умову для повернення до планових відключень світла.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

Україна провела тестовий імпорт електроенергії з Румунії