«Закликаємо припинити істерику». У Росії вимагають від США не передавати зброю в Україну
Посольство Росії у США / Facebook

Посольство Росії заперечує, що РФ може вторгнутися в Україну, і закликає Сполучені Штати не передавати країні зброю.

Про це повідомила пресслужба відомства у США.

«Вкотре наголошуємо: Росія ні на кого не збирається нападати. Практика переміщення військ у своїй землі — наше суверенне право. Закликаємо припинити істерику і не нагнітати напруженість навколо проблеми Донбасу. А головне — не підштовхувати «гарячі голови» у Києві до нових провокацій», — заявили у посольстві.

Також у відомстві закликали США відмовитися від планів постачання зброї ЗСУ, якщо вони «насправді віддані дипломатичним зусиллям щодо врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту».

«Натомість, Вашингтону слід би скористатися своїм впливом на владу України, щоб переконати їх припинити саботаж Мінських домовленостей», — додали у посольстві.

За даними розвідувальних органів, зараз біля російсько-українського кордону зосереджено близько 100 тис. військових. РФ перекидає до кордону з Україною бойові та транспортні гелікоптери. Американці побоюються, що розміщена там авіація може стати «вирішальною перевагою» Росії у випадку вторгнення.

Також у США занепокоєні можливістю розміщення ядерної зброї в Білорусі. Крім того, на територію країни почали прибувати підрозділи з РФ для «спільних навчань». До 20 лютого на них відпрацьовуватимуть «відбиття зовнішньої агресії».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

РФ може атакувати з Білорусі, а може захопити Маріуполь або Одесу — американський дипломат