ЗСУ відбили вісім ворожих атак на східному фронті  — Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ опублікував інформацію про ситуацію на фронті станом на вечір 24 вересня.

Окупанти обстрілюють позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, ведуть повітряну розвідку та намагаються відновити втрачені позиції на окремих напрямках. 

Від ворожого вогню постраждали понад 20 населених пунктів. Зокрема, Бахмут, Миколаївка, Калинівка, Миколаїв, Сухий Ставок, Південне, Малі Щербаки.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник завдавав вогневого ураження з танків, мінометів та ствольної артилерії, а саме:

на Сіверському напрямку — в районах населених пунктів Гута-Студенецька і Михайлове Чернігівської області та Павлівка, Стукалівка, Середина-Буда, Миропільське, Краснопілля, Мезенівка і Славгород Сумської області;

на Слобожанському напрямку — в районах населених пунктів Гоптівка, Стрілеча, Івашки, Олександрівка, Подоли, Куп’янськ та Горохуватка;

на Краматорському напрямку — Пришиб, Ярова, Озерне, Діброва, Райгородок та Сіверськ;

на Бахмутському напрямку — Соледар, Бахмут, Бахмутське, Весела Долина, Одрадівка, Зайцеве, Яковлівка, Нью-Йорк, Верхньокам’янське, Білогорівка та Роздолівка;

на Авдіївському напрямку — Авдіївка, Бердичі, Первомайське, Карлівка, Водяне, Мар’їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 25 населених пунктів. Серед них Вугледар, Новоукраїнка, Новосілка, Новопіль, Білогір’я, Оріхів, Темирівка та Времівка.

На Південнобузькому напрямку вогневого впливу зазнали понад 40 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 60 вильотів БпЛА.

За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили вісім атак окупантів в районах населених пунктів Петропавлівка, Виїмка, Бахмутське, Зайцеве, Опитне, Одрадівка, Невельське та Новомихайлівка.

Загалом окупанти завдали 5 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили понад 9 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 24 вересня