До стеження за журналістами Bihus.Info причетні 30 людей — Бігус (відео)

За командою розслідувачів Bihus.Info, ймовірно, стежили щонайменше 30 людей на території етнографічного комплексу «Українське село» під Києвом.

Про це заявив керівник проєкту Денис Бігус.

Журналісти повернулися у комплекс, де за ними стежили, і поспілкувалися з персоналом.

Працівники розповіли, що за тиждень до прибуття команди Bihus.Info в комплекс приїжджав чоловік, якого дуже цікавив ресторан: де стоїть ялинка, колонки та обігрівачі. Крім того, він забронював ті ж самі номери, сауну, що і журналісти, але за день до їхнього заїзду 27 грудня.

За словами Бігуса, 26 грудня персонал комплексу спостерігав «найдивніший корпоратив». Вони зазначили, що 30 людей замовкали щоразу, коли у ресторан заходили офіціанти. Припускають, що саме вони встановили камери в готельних номерах команди та в сауні.

«Коли ми заїхали, більшість «технічної команди» виїхала. А коли наступного дня виїхали ми, у комплекс подзвонив дивний чоловік, який знову забронював усі ті номери, в яких жила команда. Після цього приїхали всього кілька людей, які взяли ключі від усіх номерів. Імовірно, щоб забрати камери», — розповіли в Bihus.Info.

Розслідувачі проєкту згадали, що бачили в кімнатах пристрої, схожі на пожежну сигналізацію. А коли вдруге прийшли в будиночки, цих «коробочок» уже не було.

Нагадаємо, раніше у мережі опублікували відео, на якому члени команди розслідувачів Bihus.Info вживали наркотики. Ролик містить фрагменти прослуховуваних телефонних розмов співробітників проєкту та кадри, зняті прихованою камерою на новорічному корпоративі у комплексі. Медіа «Народна правда», яке опублікувало відео зі стеженням за Bihus.Info, видалило свою новину і відео на YouTube-каналі та закрили свій канал.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Комітет Ради сформує до СБУ запит щодо стеження за журналістами Bihus.Info