рекрутинг до зсу інструкція

В Україні оновили алгоритм рекрутингу до Збройних сил. Детальну інструкцію, як обрати та зарахуватися до конкретної військової частини, опублікувало Міноборони.

Рекрутинг до ЗСУ: інструкція

Крок 1. Вибір посади та військової частини. Зробити це можна:

  • у центрах рекрутингу на базі ЦНАП
  • через рекрутингові центри окремих частин
  • на сайтах військових частини
  • у ТЦК
  • на онлайн-платформах: Work.ua, Robota.ua, LobbyX, OLX

Крок 2. Комунікація з військовою частиною після вибору посади. Вона включає:

  • співбесіду
  • перевірку фізичної форми
  • психолого-діагностичне тестування.

У разі успішного проходження цих етапів видається рекомендаційний лист. Подальші кроки залежать від того, чи входить частина до переліку пріоритетного комплектування, який формується Генштабом. Дізнатися це можна у ректрутинговому центрі чи у військовій частині.

Якщо в/ч входить до переліку, то рекомендаційний лист є обов'язковим для врахування при подальшому оформленні людини. В іншому разі перед видачею рекомендаційного листа частина має погодити залучення особи на контракту форму служби з вищим командуванням. Тоді лист також буде обов'язковим до врахування.

алгоритм рекрутингу до зсу

Крок 3. Оформлення у ТЦК

З рекомендаційним листом необхідно піти до ТЦК, де уточнити облікові дані, пройти ВЛК та сформувати особову справу.

Якщо там виявиться, що людина не відповідає обраній посаді, то їй мають пріоритетно запропонувати інші варіанти у тій же частині.

Крок 4. Направлення до проходження військової частини

Якщо особа має досвід військової служби протягом останніх 10 років і відібрана за прямою чи спорідненою військово-обліковою спеціальністю (ВОС), то вона одразу направляється до військової частини.

В іншому разі спочатку кандидата направляють до навчального центру, навчального батальйону резерву чи на курси підвищення кваліфікації і вже потім до військової частини. При цьому забороняється направляти людину до іншого підрозділу, а лише до того, який вказаний у рекомендаційному листі.

рекрутинг до зсу інструкція

Раніше в Міноборони повідомили, що з початку рекрутинговою кампанії на майже 8 тисяч відкритих вакансій було подано понад 90 тисяч заявок.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Пільги для УБД у 2024 році: які передбачені та як їх отримати