Diddy, Шон Комбза

Восени 2024 року головною темою в Голлівуді стало затримання музичного продюсера, репера та підприємця Шона Комбза, відомого під псевдонімом Пі Дідді (P. Diddy), а раніше — Пафф Дедді (Puff Daddy).

До свого арешту Шон Комбз був одним із найвпливовіших діячів у музичній індустрії.

Chas News розповідає про скандал і нагадує, чим відомий Шон Кобз — він же Puff Daddy, він же P. Diddy.

Хто такий P. Diddy, Puff Daddy або просто Шон Комбз

P. Diddy Puff Daddy Шон Комбз
Шону Комбзу зараз 54 роки. Він народився 1969 року у Гарлемі. Його мати суміщала роботу моделлю з роботою помічниці вчителя, а батько був ще багатогранішим. Він служив у ВПС США і був партнером ньюйоркського наркоторговця. Сумнівні зв'язки призвели до того, що батька Комбза застрелили у його власному автомобілі, коли хлопчикові було всього два роки.

Сімейні негаразди не завадили Шону після школи вступити до Говардського університету, але він залишив навчання після другого курсу. Комбз повернувся до університету у 2014 році вже у статусі суперзірки і отримав почесний докторський ступінь з гуманітарних наук.

Але до того Шона повністю захопила музика. Спочатку Комбз влаштувався на стажування в Uptown Records. А у 1996-му розпочав власну реперську кар'єру під ім'ям Puff Daddy. Його дебютний трек Can’t Nobody Hold Me Down протягом 28 тижнів утримувався в чарті Billboard Hot 100.

Дебютний альбом Шона Комбза No Way Out стартував на першій позиції в топі Billboard 200, а за перший тиждень було продано 561 тис. його копій.

У 1998 році Шон отримав п'ять номінацій на премію «Ґреммі» та здобув статуетку за «Найкращий реп-альбом». No Way Outстав семикратно платиновим, закріпивши успіх P. Diddy як провідного артиста в музичній індустрії.

У 2001 році Шон Комбз змінив своє сценічне ім'я з Puff Daddy на P. Diddy.

Зараз він також є музичним продюсером і підприємцем, а його статок оцінюють у понад $1 млрд.

Що це за «білі вечірки», які влаштовував P. Diddy

Саме з кінця 1990-х Шон Комбз почав влаштовувати так звані «білі вечірки» у Гемптоні та Беверлі-Гіллз. Особливістю цих вечірок був білий дрескод. Вони регулярно відбувались щонайменше до 2009 року за участі зірок Голлівуду і зрештою стали причиною гучного скандалу.

На офіційну частину вечірок запрошували пресу, іноді там проводили благодійні заходи. Ближче ж до ночі, за даними ЗМІ, починалась «неофіційна» частина, яка, ймовірно, включала сексуальні оргії. Розслідуівачі запевняють, репер знімав на відео все, що відбувалось і потім цим матеріалом шантажував учасників вечірок.

У листопаді 2023 року колишня дівчина P. Diddy, Кессі Вентура, подала позов до суду, звинувативши його у домашньому насильстві та надавши відеодокази. Після цього ще дві жінки висунули звинувачення у сексуальному насильстві, стверджуючи, що репер вчинив насильницькі дії щодо них і записав це на відео.

У чому звинувачують Шона Комбза

У листопаді 2023 року колишня дівчина P. Diddy, Кессі Вентура, подала позов до суду, звинувативши його у домашньому насильстві та надавши відеодокази. Репер заперечував звинувачення, заявляючи, що Кессі намагається отримати від нього фінансову компенсацію. Наступного дня після подання позову вони досягли угоди.

Після цього ще дві жінки висунули звинувачення у сексуальному насильстві, стверджуючи, що репер вчинив насильницькі дії щодо них і записав це на відео.

6 грудня 2023 року інша жінка подала позов, в якому стверджувала, що P. Diddy зґвалтував її, коли їй було 17 років.

Далі кількість звинувачень проти Шона Комбза тільки зростала. Серед позивачів були музичний продюсер Родні Джонс, жінка Ейпріл Лампрос, акторка фільмів для дорослих Адрія Інгліш та співачка з лейблу Bad Boy. Усі ці справи стосувалися сексуального насильства.

У березні 2024 року правоохоронці США провели обшуки в будинках Комбза у Лос-Анджелесі та Флориді, де вилучили вогнепальну зброю, заборонені речовини, а також тисячі пляшок лубрикантів і дитячої олії. Репер не зміг пояснити, для чого йому така кількість дитячої олії.

У травні 2024-му CNN опублікувало відео 2016 року, на якому видно, як Комбз нападає на Кессі Вентуру в одному із готелів. Після цього репер  заявив, що шкодує про свій вчинок і нібито почав психологічну терапію.

16 вересня 2024 року P. Diddy затримали без права внесення застави. Зараз він перебуває у в’язниці під спеціальним наглядом, аби не зміг нічого із собою зробити. Скандальний репер оголосив голодування, бо переживає, що його нібито можуть отруїти.

Хто із знаменитостей був на вечірках P. Diddy

Серед знаменитостей, які відвідували вечірки P. Diddy, у ЗМІ згадуються зірки першої величини: Леонардо Ді Капріо, Бейонсе, Jay-Z, Ештон Катчер, Періс Хілтон, Говард Стерн, Мерайя Кері, Дженніфер Лопес, Рассел Сіммонс, Ашер, Меган Фокс, сестри Кардашʼян-Дженнер разом із їхньою мамою Кріс, Кара Делевінь, Вілл Сміт та його дружина і багато інших.

У списку фігурують навіть політики та члени королівської родини — зокрема, принц Гаррі, принцеса Беатріса та принцеса Євгенія.

Тепер слідство планує допитати голлівудських зірок у рамках розслідування проти Шона Комбза.

Який звʼязок був у P. Diddy із Джастіном Бібером

Окремо варто сказати про зв'язок між P. Diddy і співаком Джастіном Бібером.

Після того, як P. Diddy затримали правоохоронці, у мережі завірусилося відео 14-річної давнини під назвою «48 годин Джастіна Бібера з Diddy».

Користувачі соцмереж по-новому поглянули на відеоматеріал і почали вказувати на нібито розгублений вигляд ще зовсім юного канадського співака поруч зі скандальним і набагато старшим репером.

Далі згадали, як у 2020 році Джастін Бібер в одному з інтерв'ю зі сльозами на очах заявив, що хоче захистити Біллі Айліш від зла у музичній індустрії.

Фани сприймають слова Бібера як відсилання на його стосунки з P. Diddy, які могли супроводжуватися жорстокістю, насильством і розбещенням.

Інші скандали із P. Diddy

Протягом усієї кар'єри Шона Комбза (P. Diddy) оточували скандали, пов'язані зі смертями, побиттями та сексуальними домаганнями.

Першим загальновідомий інцидент 1991 року, коли Шон організовував зіркову баскетбольну гру та концерт у коледжі Нью-Йорка. Попри те, що зал вміщав 2730 людей, на матч прийшло близько п'яти тисяч. Коли організатори зачинили двері та перестали впускати відвідувачів, люди почали вибивати двері та вломилися у вестибюль. Внаслідок тисняви дев'ять людей загинули, ще 29 отримали поранення.

Наступний випадок стався під час святкування дня народження музиканта Джермейна Дюпрі. Під час вечірки виникла сварка між хлопцями з лейблу Комбза Bad Boy Records та лейблу Death Row Records, яким керував його колишній друг, а на той час конкурент Меріон Найт. Коли команда Death Row Records залишала вечірку, за словами свідка, офіцера поліції, хлопці з команди P. Diddy вистрілили у друга Найта та його охоронця Джейка Роблеса. Від отриманих поранень Джейк помер через кілька днів у лікарні. Шон Комбз так і не визнав свою причетність до злочину.

У 1998 році Комбза затримали та звинуватили у нападі на музичного менеджера Стіва Стаута. Стів був менеджером репера Nas, з яким Шон зняв кліп на спільний трек Hate Me Now. Спершу P. Diddy вимагав видалити деякі сцени з кліпу, а коли відео вийшло невідредагованим, Комбз пішов у офіс Стіва і побив його. Пізніше P. Diddy сам здався у поліцію. Його засудили до одноденного заняття з контролю гніву.

Наступного року сталася стрілянина у нічному клубі, де Шон Комбз відпочивав із репером Shyne, що був на контракті у його лейблу. P. Diddy вибив напій із рук місцевого бандита Метью Аллена, спалахнув конфлікт, і Shyne тричі вистрілив у переповненому клубі. Троє людей загинули. За результатами слідства P. Diddy виправдали за всіма звинуваченнями, тоді як Shyne засудили до 10 років ув'язнення, з яких він відсидів майже дев'ять.

У 2003 році національний комітет праці заявив, що виробництво лінійки одягу, запущене Шоном Комбзом у Гондурасі, суперечить місцевому трудовому законодавству. Серед звинувачень: понаднормова робота, низька оплата праці, особистий обшук працівників та примусові тести на вагітність. Після розслідування працівникам покращили виробничі умови.

Ще один судовий позов за побиття висунув P. Diddy Джерард Рехніцер у 2007 році. Комбз врегулював справу на умові нерозголошення.

У 2013 році після вручення премії MTV сталася бійка за участю Комбза, Кендріка Ламара та J. Cole.

У 2014-му P. Diddy нібито вдарив репера Дрейка — усі звинувачення, звісно ж, Комбз спростовував.

У 2015 році P. Diddy арештували за напад на тренера його сина — звинувачення зняли за відсутністю доказів.

У 2019 році колишня партнерка P. Diddy Джина Гюїн Комбс розповіла в інтерв'ю про численні побиття, фізичне та моральне насильство, якого їй завдавав Шон Комбз протягом п'яти років їхніх стосунків. Вона стверджувала, що той одного разу вдарив її по животу і бив кулаком у потилицю. Джина також зазначила, що всі в оточенні репера дозволяли цьому відбуватися. І навіть тоді справа не пішла далі.

Тейлор Свіфт підтримає Камалу Гарріс на майбутніх президентських виборах у США