виплати до Дня Незалежності

Деяким категоріям українців разово виплатять допомогу від 450 до 3100 грн до Дня Незалежності.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Хто може отримати допомогу 3100 до Дня Незалежності

Разову допомогу мають право отримати:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин (I групи — 3100 грн, II групи — 2900 грн, III групи — 2700 грн).
  • учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, у розмірі 1000 грн;
  • особи, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною, у розмірі 3100 грн;
  • члени сімей загиблих ветеранів війни, захисників і захисниць України, подружжя померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, подружжя померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, у розмірі 650 грн;
  • учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога, у розмірі 450 грн.

Як отримати допомогу у 3100 грн

Пенсіонерам, які мають право на таку виплату, кошти надійдуть у серпні разом із пенсією. Їм додатково звертатися нікуди не потрібно.

Ветеранам війни, які проходять службу або працюють та не є пенсіонерами, кошти спрямують на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де вони працюють або проходять службу. Їм потрібно подавати заявку через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Іншим громадянам, які мають право на виплату, для отримання допомоги потрібно подати до ПФУ заяву довільної форми. Виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Заяви на разову виплату потрібно подати до 1 серпня. Якщо такої можливості немає,  то це можна зробити до 1 жовтня 2024 року, але гроші надійдуть пізніше.

ПАРЄ ухвалила резолюцію про виплати українцям для повернення додому: деталі