7-го серпня до України завітала Джессіка Честейн голлівудська актриса та продюсер, лауреат премії «Оскар».

У столиці вона відвідала дитячу лікарню «Охмадит» та поспілкувалася з дітьми із Херсона та Чернігова.

Джессіка Честейн та Володимир Зеленський в Києві

Також Честейн їздила в Ірпінь та зустрілась з президентом Зеленським і головою ОП Андрієм Єрмаком.

Chas News пропонує добірку стрічок з Честейн у головних ролях, які варто переглянути.

«Укриття» (Take Shelter)

Дата виходу: 30 вересня 2011 року 

Жанр: трилер, драма

Режисер: Джефф Ніколс 

У головних ролях: Майкл Шеннон, Джессіка Честейн, Рей Маккінон

Головний герой Кертіс, починає бачити апокаліптичні галюцинації. Щоб врятувати себе і сім’ю він будує укриття, але його одержимість бункером потроху зводить його з розуму та починає руйнувати родину. 

Драматичний трилер, що немов грається з глядачем постійно ставлячи під сумнів: чи справді головний герой має пророчі здібності, або ж він просто божевільний? Динамічний сюжет з постійно зростаючою напругою та переконлива акторська гра допомогли стрічці вибороти декілька нагород на Каннському кінофестивалі, а також номінацію на Гран-прі журі кінофестивалю «Санденс» (головний фестиваль незалежного кіно США).

«Багряний Пік» (Crimsom Peak)

Дата виходу: 15 жовтня 2015 року

Жанр: жахи, фентезі

Режисер: Гільєрмо дель Того 

У головних ролях: Том Гіддлстон, Джессіка Честейн, Міа Васіковська

Молода письменниця Едіт знайомиться з загадковим винахідником Томасом. Вони закохуються і Томас забирає Едіт до свого сповненого страшних таємниць маєтку.

Стрічка, що заграє з глядачем класичними горор-штампами (як-то маєток з привидами, або ж таємничий підвал). Однак, не ігнорує сюжетну складову, привносячи  нові ідеї. Наприклад, незвичне зображення привидів.

«Гра Моллі» (Molly's Game) 

Дата виходу: 1 лютого 2018 року

Жанр: біографічний, драма 

Режисер: Аарон Соркін

У головних ролях: Джессіка Честейн, Ідріс Ельба, Кевін Коснер

Біографічна драма про Моллі Блум лижницю, що втрачає майбутнє у спорті, після чого відкриває підпільний клуб з гри в покер. Нелегальний бізнес допомагає їй стати однією з найбагатших жінок США. Втім це привертає увагу багатьох недоброзичливців. В тому числі і мафії, для якої Моллі складала помітну конкуренцію.

Стрічка була тепло прийнята публікою, та навіть була номінована на «Оскар» (за найкращий адаптований сценарій) і «Золотий глобус» (за найкращу жіночу роль у драмі).

«Сцени з подружнього життя» (Scenes from a Marriage) 

Дата виходу: 12 вересня 2021 року

Жанр: драма

У головних ролях: Оскар Айзек, Джессіка Честейн, Корі Столл 

Міні-серіал про життя подружньої пари Міри та Джонатана. Їхній шлюб починає розвалюватись, а вони самі опиняються перед вибором: симулювати щастя і ігнорувати проблеми чи шукати кращого життя вже поодинці?

Ремейк художнього серіалу шведського режисера Інгмара Бергмана, що фокусується на метаморфозах сімейних відносин. Камерна драма про непрості життєві рішення та намагання зрозуміти, що таке справжнє кохання для кожного героя серіалу.

«Очі Теммі Фей» (The Eyes of Tammy Faye)

Дата виходу: 17 вересня 2021 року

Жанр: драма, біографічний

Режисер: Майкл Шоуолтер

У головних ролях: Ендрю Гарфілд, Джессіка Честейн, Вінсент Д'Онофріо

Біографічна драма про життя телепроповідників Теммі Фей та Джима Беккера.

Фільм досліджує відоме американське явище як «телеєвангелізм» через історію життя Теммі Фей та Джима Беккера. Вони використовували телевізійне шоу для своїх проповідей, зловживали своїм медійним статусом та заробляли на цьому величезні статки. Феномен успіху на «релігійній темі», що руйнує всі засади справжньої віри та слава, що розбещує навіть найбільш віруючу людину.

Фільм отримав здебільшого позитивні відгуки глядачів та критиків, а за втілення образу Теммі Фей Джессіка Честейн отримала нагороду «Оскар».

Поки Бен Стіллер подорожував Україною, ми переглянули його серіал «Розрив». Чи вартий він уваги?