Бюргеншток

Глобальний саміт миру за ініціативи України проходить 15-16 червня у Швейцарії. В ньому беруть участь понад 100 країн та міжнародних організацій. А прийматиме делегації один із найдорожчих курортів Європи — Бюргеншток. Тут серед неймовірних ландшафтів розташований одноїменний готельний комплекс Bürgenstock, який на ці дні повність закритий для інших відвідувачів.

Chas News розповідає цікаві факти про курорт Бюргеншток.

Бюргеншток: історія готельного комплексу, де проходить Саміт миру

Швейцарський курорт Бюргеншток заснували у 1873 році. Він розташований у самому центрі Швейцарії на висоті 950 м над рівнем моря, на березі Фірвальдштецького озера, за 16 км від Люцерна.

Розташування Бюргенштока на мапі

Burgenstock

Особливість курорту у тому, що готелі тут будували з нуля, а потім розбудовували під них потрібну інфраструктуру. За задумом, гостями Burgenstock мали стати представники вищих верств суспільства, отже й рівень зручностей одразу планувався відповідний.

Зокрема, ще наприкінці ХІХ століття тут з'явилася гідроелектростанція і фунікулер, який працює досі. 1888 року до курорту провели гілку залізниці, а перші готелі обладнали водопроводом та забезпечили електрикою. На той час це було неймовірно.

В різні часи курортом володіли різні люди та компанії. Останнім інвестором у 2011 році стала Katara Hospitality, дочірня компанія Qatar Investment Authority, яка належить державі Катар.

Катарці продовжили понад сторічну історію готельної гори. На його модернізацію витратили майже $600 млн. І зараз це найбільший інтегрований готельний курорт у Швейцарії. Його номер обставлені унікальними дизайнерськими меблями та мають панорамні вікна для насолоди неповторним ландшафтом.

готель Бюргеншток Burgenstock

Бюргеншток  Burgenstock

У комплексі є кілька велнес- і спа-центрів найвищого рівня, бутіки елітних світових брендів, а ресторани мають зірки Мішлен. До послуг гостей — поля для  гольфу та тенісні корти з покриттям на будь-який смак, від ґрунту до штучної трави. 

бюргеншток Burgenstock

Burgenstock

Щоб дістатися до Бюргенштока спочатку треба долетіти до Цюріха, потім поїздом доїхати до Люцерна, після — на катері. Дістатися до самого готелю на вершині гори можна лише трьома способами — фунікулером, гірською дорогою або ж приватним літаком чи гелікоптером.

Бюргеншток  Burgenstock

Скільки коштує номер в готелі Burgenstock

Ціни на номери в комплексі Burgenstock передбачувано високі. Вищі, ніж у середньому на будь-яких інших курортах недешевої Швейцарії.

Найдешевший номер у Burgenstock обійдеться в 36 тис. грн за ніч. 

Burgenstock

Простору люкс-резиденцію в 130 кв. м можна орендувати за 176 тис. грн на добу. У ній є мінісауна і тераса з каміном з шикарним видом на Фірвальдштецьке озеро.

Burgenstock

Згідно з даними Booking.com, в середньому номери у Burgenstock коштують від 50 до 80 тис. грн на добу. Стандартно в ціну входить сніданок, користування фунікулером і корабликом, що курсує до Люцерна. За додаткову плату гість може замовити собі гелікоптер, який доставить його до будь-якої точки Швейцарії. 

Звісно, на дні проведення Саміту забронювати кімнату в готелі було неможливо — курорт повністю закрили для конференції політиків. 

Burgenstock

Заходи безпеки під час Саміту миру 

На Глобальний саміт миру зберуться політики і дипломати з половини світу, тому безпека має бути на найвищому рівні. А Швейцарія, до речі, тривалий час очолює рейтинг найбезпечніших країн світу

Те, що готельний комплекс Burgenstock розташований у гірській місцевості, а дістатись до нього не так вже й просто, допомагає у запезпеченні безпеки гостей.

Під час Саміту миру кантон Нідвальден, до якого входить Бюргеншток, охоронятимуть близько 4 тис. військовослужбовців. Вони захищатимуть критично важливі об’єкти та повітряний простір.

Уряд Швейцарії схвалив рішення про тимчасове закриття повітряного простору над містом Бюргеншток на весь період підготовки та проведення Саміту миру. Безпольотна зона триватиме з 8:00 13 червня до 20:00 17 червня. Повітряний простір міста обмежили для руху за правилами візуальних польотів (VFR), некомерційних правил польотів за приладами (IFR), а також — для безпілотних літаків.

Цікаві факти про курорт Бюргеншток

У Бюргенштоку за роки існування курорту побувало чимало представників світової еліти. Значна її частина приїздила сюди таємно, а хтось не приховував своїх візитів.  

Одними з найвідоміших завсідників Бюргенштока були кінодіви Софі Лорен та Одрі Хепберн.

Лорен взагалі жила тут сім років із чоловіком Карлом Понті. А Хепберн шукала усамітнення з коханим Мелом Феррером. Вони навіть зіграли весілля у місцевій каплиці.

Burgenstock

Burgenstock

А ще тут у 1960-х роках знімали одну з частин про британського агента 007 Джеймса Бонда — «Голдфінгер».

Без росії і Китаю: як проходитиме Саміт миру та чого від нього очікувати